Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2008 - Anul XIII, nr. 239 (3920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Leul se apreciază puternic, iar cursul coboară până la 3,77 lei/euro

Moneda naţională s-a apreciat puternic în a doua parte a şedinţei interbancare de ieri, într-o piaţă cu lichiditate foarte redusă, care a favorizat diminuarea cotaţiilor, iar la închiderea pieţei locale cursul de schimb se situa la 3,7750 - 3,78 lei/euro, după ce atinsese un minim de 3,77 lei/euro.

Cotaţiile de la finalul zilei sunt cu 10 bani mai mici decât nivelul la care au fost perfectate ultimele tranzacţii de miercuri, de 3,8750-3,8800 lei/euro.

"Piaţa este lipsită de lichiditate, ceea ce a favorizat diminuarea rapidă a cotaţiilor. Valutele din regiune sunt uşor apreciate, leul consemnând cel mai mare avans", a spus un dealer.

Deşi la deschidere cursul de schimb se situa în jurul nivelului de 3,89 lei/euro, cotaţiile pe piaţa interbancară au coborât constant în prima oră de tranzacţionare, iar la ora 10:25, rata se situa în intervalul 3,8500-3,8550 lei/euro.

În jurul orei 13:05, un euro era transferat pentru 3,8250-3,8300 lei, pentru ca la ora 15:45, moneda europeană să fie cotată la 3,81 - 3,8150 lei/euro.

Ulterior, cotaţiile au coborât constant, pe fondul ofertei de euro din piaţă, atingând un minim al zilei de 3,77 lei/euro.

Banca Naţională a României a publicat, ieri, un curs de referinţă de 3,8249 lei/euro, cu 9,84 bani mai redus decât nivelul de miercuri.

Pe piaţa interbancară dobânzile la depozitele cu scadenţa la o zi se situează la 13,66 - 15,09%, în timp ce pentru plasamentele la o săptămână sunt de 14,15 -15,65%.

 

Negriţoiu: Cursul va rămâne mult timp sub patru lei pentru un euro

Cursul de schimb valutar va rămâne, pe o perioadă îndelungată, sub nivelul de patru lei pentru un euro, un prag psihologic greu de depăşit, apreciază directorul general ING Bank România, Mişu Negriţoiu.

"Cursul va rămâne mai degrabă aproape de patru lei, nu se va duce în jos. Probabil va rămâne 3,8-4 lei. Valoarea de patru lei este un obstacol greu de depăşit, este un prag psihologic şi bănuiesc că BNR va avea grijă să nu fie depăşit. Cred că este un curs potrivit ca să ajute pe toată lumea şi probabil că va rămâne aici pentru o perioadă bună de timp", a declarat Negriţoiu, prezent la Focşani cu ocazia deschiderii unei sucursale ING dedicată firmelor.

El anticipează că piaţa financiară se va menţine "turbulentă", iar creşterea economică a României va scădea semnificativ anul viitor.

"Probabil vom asista la frământări până la sfârşitul anului, iar 2009 probabil că nu va fi un an grozav. Estimez că avansul economic va scădea substanţial. Va fi un an de aşteptare, se repoziţionează jucătorii pe piaţă, inclusiv instituţiile financiare", a spus Negriţoiu.

Pe de altă parte, el a amintit că statul olandez a decis, recent, să majoreze plafonul de garantare a depozitelor bancare la 100.000 de euro, decizie respectată şi de ING, grup înregistrat în Olanda.

ING Bank România a anunţat, ieri, că a crescut plafonul de garantare a depozitelor, de la 38.000 de euro la 100.000 de euro, ca urmare a deciziei adoptate de Banca Centrală a Olandei, care supervizează activitatea instituţiei de credit, cu statut de sucursală a ING Group.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Leul se apreciază puternic, iar cursul coboară până la 3,77 lei/euro.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Leul se apreciază puternic, iar cursul coboară până la 3,77 lei/euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei