Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 aug 2008 - Anul XIII, nr. 204 (3885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Despăgubiri pentru poliţiştii răniţi în timpul exercitării unor misiuni

Ministrul Internelor, Cristian David, a afirmat, ieri, că va fi modificat Codul de Procedură Penală astfel încât persoanele care comit ultraj asupra poliţiştilor să fie sancţionaţi drastic şi că de anul viitor poliţiştii care vor suferi vătămări în timpul exercitării misiunilor vor fi despăgubiţi.

David a declarat că începând de anul viitor poliţiştii care vor suferi vătămări în timpul exercitării misiunilor vor fi despăgubiţi.

"În ceea ce priveşte sancţionarea faptelor de ultraj, este un grup de lucru constituit care, în măsura în care trebuie să fie aduse modificări Codului de Procedură Penală, vor fi introduse în noul proiect ce se află în lucru", a declarat Cristian David.

El a mai spus că de anul viitor va fi asigurat cadrul necesar pentru ca poliţiştii care vor suferi vătămări corporale să fie despăgubiţi.

"Vom asigura, de anul viitor, cadrul necesar pentru despăgubirea poliţiştilor care suferă vătămări corporale sau, Doamne-fereşte, în caz de deces. Dar să nu punem lucrurile în ordine inversă. Să nu găsim o justificare doar în faptul că nu există despăgubiri sau bani pentru echipamente ca explicaţie a faptului că grupările infracţionale înfloresc. Nu voi accepta ca singură explicaţie a lipsei de eficienţă a Poliţiei faptul că aceste drepturi nu le-au avut, le vor avea. S-au făcut eforturi în dotarea Poliţei, sunt mai multe drepturi ca în anii trecuţi, dar trebuie să fim realişti. Despăgubire până la 250.000 de euro pentru un poliţist ? Poate e un pic cam mult. Să plătim 15 ani dobânda pentru locuinţele cumpărate de poliţişti ? Poate e un pic cam mult. E uşor să ceri drepturi, dar să vedem cât s-a făcut, cât se cere şi cât se poate face din ceea ce se cere", a încheiat Cristian David.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despăgubiri pentru poliţiştii răniţi în timpul exercitării unor misiuni.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Despăgubiri pentru poliţiştii răniţi în timpul exercitării unor misiuni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MAI bine trimis de
(30 aug 2008, 14:10:03
Domnule ministru atata timp cat gruparile mafiote platesc mai bine politistii ,cum

sa meraga treaba? Salariile unor agenti este cat al unui portar de banca fara sporuri!

2.   Riscurile meseriei trimis de
(30 aug 2008, 15:06:45
De ce sa tot pompam bani in fundul lor? Au salarii nete de peste 1000 de euro,simpli agenti. Sa-si faca treaba pentru care s-au pregatit si sunt platiti. Pe muncitorul care cade intr-un accident de pe schele de ce nu-l despagubeste? Daca nu voiau sa fie supusi riscurilor, trebuiau sa se faca popi, dar si acolo exista un risc major: intrii in conflict cu hienele in sutana.
3.   Salarii mici trimis de
(30 aug 2008, 15:54:57
Ministrul a gresit, salariile sunt foarte mici la cei din strada. S-au facut intradevar salarii foarte mari pentru sefi, poate de 8-10 ori mai mari sau chiar mai mult. Nici un agent nu trece de 1800 lei. Sefii au cate 8.000-11.000. De exemplu Ministrul are 8.000, gen. Andreescu are 18.000 lei. Ca asa este in romania. Daca nu se va da autoritatea necesara politistilor nu se va face nimic. Sunt politisti care doresc sa faca treaba. Dar sa risti pentru mai nimic?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei