Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 aug 2008 - Anul XIII, nr. 182 (3863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

600 de case distruse de inundaţii trebuiesc reconstruite

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţei, Laszlo Borbely, a declarat, luni, că trebuie reconstruite între 550 şi 600 de case afectate de inundaţii, adăugând că în localităţile inundate vor fi trimise, în câteva zile, materiale de construcţii.

"Vineri, a apărut în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern prin care am alocat 21 milioane de lei pentru reconstrucţia caselor lovite de inundaţii, mă duc şi eu în teritoriu pentru că acum începe, de fapt, partea de intervenţie în ceea ce priveşte reconstrucţia caselor, pentru că ar trebui să se retragă apele. [...] vor trebui reconstruite cel puţin 550-600 de case. Noi vom aloca materiale de construcţii. Astăzi (luni - n.r.) deja am demarat licitaţia cu BRM care este cea mai rapidă, în nouă zile se va adjudeca licitaţia pentru materiale de construcţii: ciment, tot ceea ce ţine de uşi, ferestre şi alte materiale de construcţii", a arătat ministrul Dezvoltării.

Borbely a afirmat că există un inventar al materialelor de construcţie de la rezerva de stat şi, de la sfârşitul acestei săptămâni, acestea vor fi trimise în teritoriu, acolo unde este necesar.

"Am făcut un grafic şi sperăm ca la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie, oamenii să aibă materialele de construcţii acolo pentru că vine iarna şi va trebui să se reconstruiască aceste case. Vom da şi bani pentru manoperă acolo unde oamenii nu pot să reconstruiască, acolo unde primăriile trebuie să se reorganizeze să construiască aceste case. Trebuie să rezolvăm problema inundaţiilor aşa cum am rezolvat-o şi în anii trecuţi", a spus Borbely.

Acesta a susţinut că din 2005 au fost reconstruite 1.617 de case şi s-au alocat materiale de construcţie pentru 15.500 de case, ceea ce înseamnă peste 75 milioane de euro în aceşti trei ani.

"Din păcate, în fiecare am avut probleme cu inundaţiile şi nici în acest an nu am scăpat. Trebuie să ne mişcăm repede, pentru a putea să asigurăm oamenilor aceste materiale de construcţii", a adăugat Laszlo Borbely.

Borbely a făcut aceste declaraţii în timpul unei vizite în localitatea mureşeană Sâncraiu de Mureş, unde a participat la inaugurarea primului bloc construit pe schelet metalic din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 600 de case distruse de inundaţii trebuiesc reconstruite.
 Vizualizări articol: 428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
600 de case distruse de inundaţii trebuiesc reconstruite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CELE DIN CHIRPIC DIN CE LE FAC??? trimis de
( 6 aug 2008, 08:36:33
MACAR SA PUNA UMARUL LA TREABA ,NU LA BIRTUL SATULUI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei