Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mai 2008 - Anul XIII, nr. 115 (3796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Ziua porţilor deschise” la Palatul Cotroceni

Administraţia Prezidenţială a anunţat, ieri după-amiază, că până la ora 17.00, pe la Palatul Cotroceni trecuseră peste 20.000 de vizitatori, în cadrul acţiunii "Ziua porţilor deschise".

Preşedintele Băsescu a declarat că programul de vizitare al Palatului urma să se prelungească până la ora 24.00, cu patru ore mai mult decât era prevăzut iniţial, datorită interesului publicului pentru această acţiune.

Vizitatorii au început să sosească la Palatul Cotroceni - reşedinţa oficială a preşedintelui - încă de dimineaţă, un vârf al prezenţei înregistrându-se în jurul prânzului.

La orele amiezii, când temperatura era ridicată, afluxul de persoane a scăzut, însă începând cu ora 17.00, odată cu scăderea temperaturii, numărul de vizitatori a început din nou să crească, în prezent formându-se din nou cozi la intrare.

 

Zi încărcată.

Vizitarea Palatului a început încă de la ora 8.00, iar odată cu trecerea timpului numărul vizitatorilor a crescut, la Palat sosind de la vârstnici şi familii tinere, până la grupuri de copii însoţiţi de învăţători.

Organizatorii au amenajat la intrarea în Palat un coridor de acces pentru evitarea aglomeraţiei, au instalat un filtru de control, iar un echipaj al Ambulanţei a fost prezent pentru eventuale cazuri medicale de urgenţă.

Unii vizitatori au fost trimişi însă acasă, pentru că îşi uitaseră actele de identitate.

Traseul stabilit de organizatori a cuprins aleile din curtea interioară, holul principal, saloanele şi Sala Unirii (incinte unde se desfăşoară activităţi curente ale preşedintelui ca primiri de omologi străini, depuneri de jurăminte, acordări de distincţii sau consultări politice), biblioteca, sala de teatru, grădina, Muzeul Cotroceni.

De altfel, Muzeul Cotroceni a fost vizitat în "Noaptea Muzeelor" (sâmbătă spre duminică) de aproape 6000 de persoane.

 

Organizare.

La Palatul Cotroceni au fost instalate două puncte sanitare şi automate pentru apă.

Unii vizitatori au cerut personalului medical prezent să le facă un scurt control şi să le ia tensiunea, susţinând că nu prea se simt bine pentru că nu au mâncat nimic.

Alţi vizitatori, speriaţi de aglomeraţia de la intrarea în clădirea Palatului au vrut să renunţe la vizită şi să iasă, constatând însă că nu prea aveau pe unde, dat fiind faptul că pentru a ieşi ar fi trebuit să parcurgă tot traseul.

Până la urmă, organizatorii i-au lăsat să iasă pe o poartă secundară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ziua porţilor deschise” la Palatul Cotroceni.
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Ziua porţilor deschise” la Palatul Cotroceni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei