Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mai 2008 - Anul XIII, nr. 115 (3796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu:

19 mai va rămâne ca ziua în care românii au fost mai puternici decât Parlamentul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că 19 mai trebuie să devină "Ziua porţilor deschise la Cotroceni" şi să rămână ca ziua în care românii au fost mai puternici decât propriul lor Parlament.

Băsescu a mai declarat că îl bucură foarte mult prezenţa românilor la Cotroceni: „sincer vă spun nu am apreciat niciodată că instituţia reprezintă atât de mult interes”.

El a spus că interpretează prezenţa românilor la Cotroceni ca pe un semn de normalitate, ei (românii – n. red.) vizitează o instituţie a statului, care indiferent cum votezi, este deschisă tuturor”. a spus Băsescu.

Preşedintele a insistat asupra ideii că 19 mai trebuie să rămână "Zi a porţilor deschise la Cotroceni" pentru că pe această dată, anul trecut, „a fost pentru prima dată când românii au decis altfel faţă de cum a decis Adunarea Naţională sau Parlamentul”. El a insistat şi asupra ideii că instituţiile sunt mai importante decât persoanele care le guvernează. „Oamenii trec, instituţiile rămân”, a spus Băsescu.

Înainte de declaraţia de presă şi după acest moment, Băsescu a dat mâna, a discutat, s-a fotografiat şi s-a îmbrăţişat cu persoanele prezente la Palatul Cotroceni.

Preşedintele le-a recomandat acestora să se plimbe prin grădini şi să îşi lase copiii să se joace aici, „pentru că este foarte frumos”.

La 19 mai, anul trecut a avut loc referendumul pentru aprobarea demiterii preşedintelui, în urma căruia decizia de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţie, luată de Parlament, a fost invalidată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 19 mai va rămâne ca ziua în care românii au fost mai puternici decât Parlamentul.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
19 mai va rămâne ca ziua în care românii au fost mai puternici decât Parlamentul2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Greseala Nr. 2 trimis de
(19 mai 2008, 12:20:18
Ziua de 19 mai 2007 este ziua cind romanii au gresit pentru a doua oara! Daca vom mai gresi in ceeace il priveste pe actualul presedinte, inseamna ca sintem "RETARDATI"!
2.   De reflectat! trimis de
(19 mai 2008, 17:51:29
A cauta semnificatii proprii in orice fapt, a induce oamenilor ideea unei comuniuni cu Dumnezeu[vezi mesajul Porti Deschise-"glorificarea marii victorii de la 19 mai"- "rugaciunea" la Braul Maicii Domnului], este, sau o fixatie pe fondul unei afectiuni, sau o actiune gandita pentru o noua grosolana manipulare a oamenilor; inclin sa cred ca a doua varianta este cea adevarata, de aceea o consider in egala masura periculoasa si dezgustatoare! Un referendum ratat de ambele parti [electoratul n-a raspuns nici apelurilor presedintelui, neprezentandu-se la vot!] sa fie proclamat ca o mare victorie ne readuce aminte de vremurile cand se rescria istoria pentru a glorifica o persoana, iar "rugaciunea" la diferite simboluri crestine in mijlocul unor mari multimi de oameni vrea sa induca-n mentalul colectiv ideea "Alesului lui Dumnezeu"!Este de reflectat spre ce fel de democratie vrea sa ne indrepte o persoana,"efemer locatar la Cotroceni", dupa cum se prezinta ea insasi!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei