Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mai 2008 - Anul XIII, nr. 107 (3788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Traficul şi contrabanda de ţigări în România, în scădere

Cantitatea de ţigări contrafăcute aduse prin contrabandă în România a scăzut uşor în 2007 faţă de anul precedent, a declarat joi, directorul Direcţiei de Investigare a Fraudelor, comisarul şef Dan Bucur.

"Din aprecierile efectuate de către producătorii de ţigarete, se pare că trend-ul consumului ilegal de ţigarete este descendent, înregistrându-se o scădere de la aproximativ 16 la sută (ţigări de contrabandă sau contrafăcute - n.r.) la sfârşitul lui 2006 la 12 la sută în prezent", a spus comisarul şef Dan Bucur.

El a adăugat că în 2007 au fost întocmite 186 de dosare penale pentru contrabandă şi contrafacere de ţigarete, în acestea fiind cercetate 194 de persoane.

Potrivit comisarului şef Dan Bucur, au fost confiscate peste 27 de milioane de ţigarete şi mai bine de 25 de tone de tutun folosit pentru fabricarea acestora.

Comisarul şef Dan Bucur a precizat că ţigaretele produse ilegal sunt aduse pe căi ilicite din străinătate sau sunt produse, de obicei, în făbricuţe ilegale, în România.

"Au fost descoperite şi cercetate de către noi două moduri de producere a acestor ţigarete. Astfel, ori sunt produse cu utilaje ce au aparţinut Regiei Tutunului şi declarate drept fier vechi, radiate din contabilitate, dar folosite în mod ilegal de persoane pentru a comite astfel de infracţiuni. De asemenea, am avut situaţii în care producţia ilegală provenea de la un producător autorizat. Am descoperit şi utilaje de mare producţie, de capacitate mare, utilaje noi care au fost de asemenea folosite în această activitate ilicită", a declarat comisarul şef Dan Bucur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficul şi contrabanda de ţigări în România, în scădere.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traficul şi contrabanda de ţigări în România, în scădere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vicov, trimis de
(10 mai 2008, 09:08:46
asta-i buna,sa redus traficul cu tigari de contrabanda! DA intr-adevar,deoarece nu face oricine. MA REFER LA SECTORUL VICOV ,TRAFICUL CU TIGARI DE CONTRABANDA DIN UCRAINA SE FACE DE POLITISTII DE FRONTIERA sau cu SPRIJINUL LOR,fie prin vama sau peste frontiera,cu trasee bine pazite,planuri vandute dinainte,escorta la transport etc.[cand sunt deranjati de cate un traficant periculos este prins imediat]apropo ce se mai aude de acel elicopter de la munte?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei