Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2008 - Anul XIII, nr. 85 (3766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întronizarea mitropolitului Moldovei, amânată pentru 8 iunie

Întronizarea noului mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, care trebuia să aibă loc în 4 mai, a fost amânată pentru 8 iunie, din cauza stării de sănătate a Patriarhului Daniel, a anunţat, ieri, Patriarhia Română.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată la solicitarea ÎPS Mitropolit Teofan, "în consultare cu Permanenţa Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Iaşilor", fiind aprobată de Patriarhul Daniel.

"În funcţie de evoluţia stării de sănătate, Prefericitul Părinte Patriarh Daniel speră ca, la sărbătoarea Înălţării Domnului (5 iunie 2008), să participe la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica mănăstirii Neamţ, cu ocazia hramului, apoi să viziteze mănăstirea Sihăstria - mănăstirea de metanie a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române -, iar duminică, 8 iunie 2008, să oficieze în catedrala mitropolitană din Iaşi ceremonia de întronizare a Înaltpreasfinţitului Teofan, noul Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei", se arată în comunicatul Patriarhiei Române.

Ceremonia de întronizare a noului mitropolit al Moldovei şi Bucovinei ar fi trebuit să aibă loc în 4 mai, în Duminica Tomii.

În 5 martie, Înaltpreasfinţitul Teofan a fost ales mitropolit al Moldovei şi Bucovinei şi arhiepiscop al Iaşilor, el fiind votat de 32 de membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Contracandidatul său în turul doi de scrutin - Preasfinţitul Casian - a primit 13 voturi.

Preafericitul Daniel a suferit, în 30 martie, o fractură dublă la glezna stângă, în timp ce urca treptele Reşedinţei patriarhale. Patriarhul a fost operat în aceeaşi zi la Spitalul de Urgenţă Militar Central din Capitală şi a rămas internat în Clinica de ortopedie-traumatologie a unităţii sanitare.

În urma operaţiei pentru fractura la glezna stângă, Patriarhul Daniel se deplasează cu ajutorul unui cadru metalic şi urmează un tratament de recuperare. O comisie ministerială monitorizează evoluţia stării de sănătate a Patriarhului Daniel atât pe durata spitalizării, cât şi după externarea acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că starea de sănătate a Patriarhului Daniel este bună, acesta continuându-şi recuperarea la Spitalul Militar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întronizarea mitropolitului Moldovei, amânată pentru 8 iunie.
 Vizualizări articol: 841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Întronizarea mitropolitului Moldovei, amânată pentru 8 iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei