Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2008 - Anul XIII, nr. 85 (3766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică salarială

Tăriceanu justifică interzicerea tichetelor cadou

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a justificat decizia Guvernului de a interzice acordarea tichetelor cadou prin necesitatea aplicării unei politici salariale "strânse", corelată cu performanţele economiei, şi a apreciat măsura ca fiind una corectă.

"Am făcut o rectificare bugetară în sensul diminuării cheltuielilor bugetare, am spus ca lumea să nu creadă că în acest an, deşi electoral, Guvernul ar fi dispus să facă pomeni electorale şi iată că nu facem acest lucru. Am spus că vom merge pe o restrângere a cheltuielilor salariale şi a drepturilor băneşti. Vrem să ducem din punct de vedere al cheltuielilor o politică strânsă, pentru că semnalele care s-au acumulat la nivelul economiei mondiale şi anumite tendinţe inflaţioniste manifestate în a doua parte a anului trecut ne obligă la astfel de măsuri", a spus Tăriceanu.

El a arătat că Executivul a decis majorări salariale în concordanţă cu performanţele economiei româneşti, ceea ce reflectă o atitudine corectă şi responsabilă.

"România nu trebuie guvernată numai în 2008, trebuie că oamenii să poată trăi bine şi în 2009 şi în anii următori, deci există o responsabilitate pe care înţeleg ca Guvernul să şi-o asume, chiar dacă nu suntem foarte populari cu măsuri care pot fi considerate politice şi electorale", a arătat premierul.

 

Valoarea tichetelor nu va fi incorporată în salariu.

Întrebat de presă dacă în salariul de bază va fi inclusă contravaloarea acestor tichete, Tăriceanu a precizat că el nu a vorbit despre aşa ceva.

"Nu am spus că trebuie să fie încorporat, nu am pronunţat cuvântul «încorporat», am spus că politica salarială trebuie să se bazeze pe salariu şi nu pe alte venituri care completează într-o manieră netransparentă veniturile salariaţilor. Există diverse formule la care s-a făcut uz în ultima perioadă. Haideţi să vedem care sunt salariile, cum evoluează acestea, care este scara salariilor şi nu aceste elemente complementare", a spus premierul.

Atenţionat că ministrul de Finanţe a spus că acest venit va fi încorporat în salariu, Tăriceanu a precizat că el nu a discutat despre aşa ceva cu Vosganian.

"Întrebaţi-l pe el, nu pe mine. N-am să vă lămuresc eu, pentru că eu nu am discutat aşa ceva cu ministrul de Finanţe", a spus şeful Guvernului.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, ieri, că are în vedere încorporarea tichetelelor cadou în drepturile salariale, astfel încât să le folosească angajaţilor atunci când vor să ia un credit.

"Strategia fiscal-bugetară ar trebui să încorporeze din aceste drepturi în salariu. Daca ele intră în salariu, acestea pot fi folosite de către angajaţi la bancă în momentul când vor să ia un credit," a explicat Vosganian.

Guvernul a interzis instituţiilor publice, prin ordonanţă de urgenţă, să mai acorde angajaţilor tichete cadou, un bonus valoric de care salariaţii au beneficiat până în prezent la evenimente importante, precum Sărbătorile de Paşti şi de Crăciun, ca o recompensă sau motivare suplimentară salariului.

Tichetele cadou reprezintă un bonus valoric de care salariaţii au beneficiat până în prezent la evenimente importante, precum Sărbătorile de Paşti şi de Crăciun, ca o recompensă sau motivare suplimentară salariului.

Valoarea unui tichet cadou este de 10 lei sau multiplu de 10, dar nu mai mult de 50 lei.

Decizia Guvernului a fost criticată atât de federaţii sindicale, cât şi de reprezentanţi ai unor partide politice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu justifică interzicerea tichetelor cadou.
 Vizualizări articol: 637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu justifică interzicerea tichetelor cadou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Magarii trimis de
(10 apr 2008, 11:32:53
mai, dar de ce nu fac ei o diminuare a salariilor parlamentarilor si a altora ca ei care nu mai stiu de bine. de ce tot astia micii au de tras pentru prostiile lor. sa vada cine o sa-i mai aleaga pentru ce ne-au facut. ca vorba aia " sa traiti bine" dar " bine ca mai traim" dupa ce-am avut de tras cu tembeli astia, ca altfel nu stiu cum sa le mai spun.
2.   Mi-e sila.. trimis de
(10 apr 2008, 21:20:57
bai nesimtitilor..ce politici salariale restranse aveti voi daca majorati salariile profesorilor universitari cu 74% ??????????/...sa nu se inteleaga gresit...am tot respectul pt ei...dar au salarii suficient de marii...adik si noi,restul..muncim fiecare pe ramura lui...ERA CHIAR ASA DE MULT 50 DE LEI PT PASTI????????? dar 74% lunar dintr-un salariu de 30 milioane pe putin e mai bine ???? NICI NU MERITA SA FACI O FACULTATE SI SA MUNCESTI IN TARA ASTA CA SA TE INCADREZE CU 4 MIL DUP'AIA...de aia adevaratii profesionisti isi iau bilet doar dus din tara..mi-e sila de voi..si asa scriu degeaba pe aici, dar macar ma descarc...IMI PROVOCATI GREATA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei