Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mar 2008 - Anul XIII, nr. 53 (3734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Contractul de închiriere, minim un an

Proiectul de modificare a Legii chiriei prevede ca durata contractului de închiriere între proprietar şi chiriaş să fie de cel puţin un an, până în prezent neexistând obligativitatea existenţei unei durate minime.

Pentru locuinţele la care au fost folosiţi total sau parţial bani publici, nivelul chiriei nu poate depăşi nivelul "chiriei de referinţă" din localitatea respectivă.

Ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely, a afirmat, ieri, că termenul "chiriei de referinţă" se referă la chiriile reprezentative ale unui ansamblu de chirii constatate pentru locuinţe de acelaşi fel, situate în aceeaşi localitate.

"Chiriile de referinţă vor fi culese şi difuzate de observatoarele teritoriale", a declarat ministrul Borbely.

Potrivit proiectului de lege, în cadrul instituţiei prefectului din fiecare judeţ va fi instituită o "comisie judeţeană de mediere", care va fi compusă din reprezentanţi ai organizaţiilor proprietarilor şi cei ai organizaţiilor de chiriaşi, în număr egal.

Astfel, comisia va avea drept obiect rezolvarea litigiilor dintre proprietari şi chiriaşi şi va căuta toate soluţiile necesare soluţionării pe cale amiabilă a litigiilor.

Potrivit ministrului Laszlo Borbely, modificarea Legii chiriei face parte din pachetul legilor privind locuirea, supusă dezbaterii publice timp de o lună.

 

Programe privind construcţia de locuinţe sociale

Autorităţile centrale şi locale vor fi obligate să-şi definească politicile funciare, precum şi rezerve de terenuri pentru construcţia de locuinţe sociale, a anunţat ministrul Laszlo Borbely.

Autorităţile locale vor fi obligate să elaboreze "Programul Local de Locuire", care va deveni principalul instrument de programare a investiţiilor pentru construcţia de locuinţe.

Potrivit ministrului Borbely, programul va fi elaborat pe o perioadă de patru ani.

O altă modificare a Legii locuinţei prevede ca persoanele care au venit mediu net lunar de persoană, în ultimele şase luni, sub câştigul salarial mediu net pe economie, să poată beneficia de o locuinţă socială.

Proiectul de modificare a legii locuinţei mai prevede ca deţinătorii construcţiilor situate în zone de locuinţe, care nu-şi întreţin imobilele, care prin gradul lor de degradare şi insalubritate reprezintă pericol public, să poată fi sancţionaţi. Amenda va fi în jur de 1.500 de lei, cu posibilitatea aplicării sale de către autorităţile locale în mod repetat.

Modificările vor fi supuse dezbaterii publice timp de o lună, urmând apoi trimise Guvernului pentru adoptare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contractul de închiriere, minim un an.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contractul de închiriere, minim un an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castraveţi la frigăruie (Ukorky no rajnikock)- reţetă slovacă- 350g castraveţi 200g cârnăciori mici de bere, picanţi1 frunză de dafin5 boabe de piper1/2 linguriţă boia de ardei1 lingură oţet400ml apă1 ou2 linguri muştar200ml lapte60g făinăulei pentru prăjitun... Citeşte