Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 feb 2008 - Anul XIII, nr. 27 (3708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Revendicări

Sindicaliştii feroviari vor continua protestele

Aproape 300 de trenuri, din care 194 de călători şi 96 de marfă, precum şi aproximativ 20.000 de călători au fost afectaţi de acţiunea angajaţilor feroviari de ieri dimineaţă, care au blocat timp de trei ore circulaţia pe calea ferată. 

Directorul general de la CFR Călători, Alexandru Noapteş, a declarat, într-o conferinţă de presă la finalul discuţiilor cu reprezentanţii sindicaliştilor, că 194 de trenuri şi 20.000 de călători au fost afectaţi de acţiunea de vineri. Până la ora 12.30, au fost restituite bilete în valoare de peste 50.000 de lei, a adăugat Noapteş.

"Au existat şi situaţii mai delicate, grupuri de copii rămăseseră în tren şi am mobilizat autobuze care au transportat 102 copii la Predeal şi 29 de copii către Braşov. Circulaţia este total perturbată, apreciem că vom intra în normalitate la ora 20.00", a mai spus Noapteş.

Directorul general de la CFR Infrastructură, Constantin Manea, a precizat că din 382 de trenuri cât trebuia că circule pe timpul protestului spontan, s-au oprit 290, însumând 34.843 de minute de întârziere. Din cele 290 de trenuri oprite, 96 au fost de marfă, restul fiind de călători, a adăugat Manea.

El a mai spus că din cele opt regionale, la Braşov, Iaşi şi Galaţi s-au oprit mai puţine trenuri decât cele prevăzute în graficul de circulaţie, în restul regionalelor oprindu-se toate trenurile.

Directorul de la CFR Marfă, Liviu Bobar, a declarat că nu şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu 158 de salariaţi din cadrul societăţii CFR Marfă şi un număr de 587 de salariaţi din cadrul Întreprinderii de reparaţii de locomotive şi utilaje, în total 745 de persoane din 20.000 în filială.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că administraţia şi-a retras oferta iniţială de majorare a salariilor la 500 de lei de la 1 ianuarie şi la 570 de lei de la 1 octombrie. Totodată, aceştia resping oferta guvernanţilor de creştere salarială cu patru la sută de la 1 aprilie şi alte patru procente de la 1 octombrie, raportat la salariul din decembrie anul trecut.

 

Ludovic Orban: „nu a fost o mişcare spontană de protest”

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că oprirea circulaţiei trenurilor timp de aproximativ trei ore nu a fost o mişcare spontană de protest, pentru că a debutat simultan în toată ţara şi a fost reluată tot simultan, la aceeaşi oră, adăugând că această formă de protest este ilegală.

Orban a precizat că este imposibil de crezut că aproximativ două mii de angajaţi au comunicat între ei astfel încât să-şi sincronizeze încetarea şi reluarea activităţii şi le-a cerut liderilor sindicali să nu se mai ascundă în spatele acestor acţiuni.

În opinia ministrului, refuzul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu de către o parte a angajaţilor celor trei companii de căi ferate a fost coordonat de liderii sindicali. El a adăugat că, în acest sens, declaraţiile liderilor sindicali sunt elocvente. "Această mişcare este ilegală şi excede cadrul legal", a spus Orban.

 

Federaţiilor sindicale feroviare susţin că acţiunea a fost voluntară.

Liderii federaţiilor sindicale feroviare susţin însă că acţiunea de ieri dimineaţă, care a durat aproximativ trei ore şi care a determinat blocarea mai multor trenuri în gări, a fost una voluntară.

Ministrul Transporturilor a dispus un control în privinţa protestului de vineri dimineaţă, în urma verificărilor echipelor de control urmând să fie stabilite sancţiunile corespunzătoare.

Reprezentanţii sindicaliştilor refuză în continuare oferta Ministerului Transporturilor de majorare a salariilor cu opt la sută în două tranşe şi spun că aşteaptă ca la viitoarea întâlnire de luni aceştia să vină cu o ofertă îmbunătăţită. Totodată, ei anunţă că de luni va fi înregistrat şi conflictul de interese, astfel încât să se respecte cadrul legal de desfăşurare a protestelor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii feroviari vor continua protestele.
 Vizualizări articol: 383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii feroviari vor continua protestele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu conopidă 4 porţii - 60 minute 12 roşii1 conopidă mică2 cartofi1 linguriţă muştar100ml ulei± sare, piper Tăiaţi un “căpăcel” la partea de deasupra a roşiilor, goliţi-le de miez, presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le cu gura... Citeşte