Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 feb 2008 - Anul XIII, nr. 27 (3708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii cred că averile se fac prin relaţii sau ilegalităţi

Peste jumătate dintre români consideră că majoritatea persoanelor care au făcut avere au încălcat legea sau au avut relaţii şi cred că este nevoie de pile, nesimţire şi tupeu pentru a obţine reuşite profesionale în ţară, doar 6% dintre aceştia dorind să înceapă o afacere în următorii cinci ani.

Concluziile rezultă din studiul "Barometrul politicilor publice", realizat de institutul Totem Communication pentru Agenţia de Strategii Guvernamentale, în perioada noiembrie-decembrie 2007.

Studiul a fost realizat pe baza unui sondaj la nivelul a 1.620 persoane, cu o eroare tolerată de ± 2,43 % la un nivel de încredere de 95%.

Per total, aproape 9 persoane din 10 cred că statul ar trebui să asigure locuri de muncă (89,2%). Mai mult de jumătate dintre respondenţi cred că statul ar trebui să înfiinţeze întreprinderi de stat (56,6%), iar 29,6% că statul ar trebui să sprijine dezvoltarea sectorului privat.

Jumătate dintre persoanele întrebate (48,6%) cred că majoritatea celor care au făcut avere în România au obţinut-o prin încălcarea legii şi 21,5% consideră că banii au fost obţinuţi prin intermediul relaţiilor.

Un număr reprezentând 39% dintre persoanele intervievate cred de altfel că în România reuşesc cel mai bine oamenii cu multe relaţii şi pile, cei nesimţiţi şi cu tupeu (29,9%) şi persoanele cu multă carte (31,8%). Pe de altă parte, jumătate dintre respondenţi (49,9%) cred că în Uniunea Europeană reuşesc oamenii cu multă carte, dar şi oamenii care muncesc (30,1%).

Peste 40% dintre respondenţi (43,8%) cred că pentru a fi o persoană de succes trebuie să ai în primul rând bani.

Pentru a-şi creşte nivelul de trai, doar 6,2% dintre cei intervievaţi ar încerca în următorii cinci ani să înceapă o afacere, în timp ce 6,2% ar dori să îşi continue studiile ori să obţină o calificare suplimentară. Doar 7,2% ar dori să plece în străinătate, comparativ cu 18,2% dintre persoanele care ar încerca să găsească un loc de muncă mai bine plătit în ţară, iar 22,6% nu plănuiesc să facă nimic pentru a-şi creşte nivelul de trai.

Mai mult de o treime dintre respondenţi cred că angajaţii din educaţie (33,8%) şi cei din sănătate(33,0%) ar trebui să câştige mai mult.

Lipsa locurilor de muncă este considerată cea mai importantă problemă a tinerilor de 40,9% dintre respondenţi, urmată de lipsa unei locuinţe (21,9%).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii cred că averile se fac prin relaţii sau ilegalităţi.
 Vizualizări articol: 315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii cred că averile se fac prin relaţii sau ilegalităţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu conopidă 4 porţii - 60 minute 12 roşii1 conopidă mică2 cartofi1 linguriţă muştar100ml ulei± sare, piper Tăiaţi un “căpăcel” la partea de deasupra a roşiilor, goliţi-le de miez, presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le cu gura... Citeşte