Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 feb 2008 - Anul XIII, nr. 27 (3708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Educaţie

Sesiunea specială a Testelor Naţionale 2007 începe luni, cu proba scrisă la limba şi literatura română, extragerea subiectului fiind realizată în şedinţă publică, informează Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului.

Această sesiune specială reprezintă ultima şansă pentru candidaţii care au terminat opt clase de a obţine o diplomă de absolvire în baza căreia să poată continua pregătirea la nivel superior, respectiv în învăţământul liceal. Din anul şcolar 2007-2008, testele naţionale au fost desfiinţate. În locul evaluării la sfârştiul clasei a VIII-a, elevii susţin, începând cu clasa a VII-a, teze cu subiect unic.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, comisia naţională de examen va organiza, la sediul instituţiei, în toate cele patru zile în care vor avea loc probe (4-7 februarie), începând cu ora 8.50, şedinţa publică de extragere a variantei de subiect din cadrul celor o sută posibile.

La ora 9.00, numărul variantei extrase va fi comunicat centrelor de testare prin intermediul postului Radio România Actualităţi şi va fi afişat pe http://examene.edu.ro.

Iniţial, pentru susţinerea acestui examen în sesiunea specială s-au înscris 45.071 candidaţi, iar cu aprobare specială de la Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului, Direcţia Generală Management Învăţământ Preuniversitar, încă 281 de candidaţi. Astfel, numărul total de candidaţi este de 45.352, repartizaţi în 175 de centre de examen special constituite. Dintre aceştia, 26.560 candidaţi vor susţine examenul în altă localitate decât cea de reşedinţă, cazarea acestora fiind asigurată de către Inspectoratele Şcolare Judeţene/ ISMB. Lucrările vor fi evaluate în 56 de centre.

Elevii au o săptămână de vacanţă, zilele libere marcând sfârşitul semestrului întâi, potrivit structurii anului şcolar 2007-2008, a declarat agenţiei Mihaela Suciu, consilier personal al ministrului Educaţiei.

Semestrul al II-lea începe în 11 februarie şi se încheie în 13 iunie.

În acest interval va fi o vacanţă de primăvară, în perioada Paştilor, între 26 aprilie şi 4 mai.

Cursurile sunt reluate în 5 mai, iar semestrul al doilea, adică cursurile din anul şcolar 2007-2008, se încheie în 13 iunie.

Vacanţa de vară se desfăşoară din 14 iunie până în 14 septembrie.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a recomandat profesorilor să nu dea teme elevilor în vacanţă.

Astfel, pentru învăţământul preşcolar se recomandă repetarea sau învăţarea de poezii din literatura pentru copii, repetarea sau învăţarea de cântece, realizarea de colaje, participarea la activităţi casnice, participarea la spectacole pentru copii, vizualizarea de desene animate nonagresive, dansuri, jocuri diverse.

Pentru învăţământul primar, conducerea instituţiei recomandă scrierea unor litere învăţate pe diverse suporturi, audierea unor concerte de muzică adecvate vârstei, vizualizarea de piese de teatru pentru copii, strângerea sau donarea de jucării pentru copiii orfani şi cei din familii fără posibilităţi financiare, vizualizarea de filme nonagresive, activităţi sportive şi turistice.

Totodată, pentru învăţământul gimnazial se recomandă participarea la concerte adecvate vârstei, împreună cu clasa sau grupul de prieteni, elaborarea unor prezentări power-point, transmiterea unor mesaje constructive prin e-mail către colegi, prieteni, instituţii, iniţierea unor acţiuni comunitare împreună cu grupul de prieteni, activităţi sportive şi turistice.

Liceenii pot participa la concerte, piese de teatru şi filme, exerciţii de luare independntă a deciziilor, activităţi sportive şi turistice.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Educaţie.
 Vizualizări articol: 638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Educaţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu conopidă 4 porţii - 60 minute 12 roşii1 conopidă mică2 cartofi1 linguriţă muştar100ml ulei± sare, piper Tăiaţi un “căpăcel” la partea de deasupra a roşiilor, goliţi-le de miez, presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le cu gura... Citeşte