Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2008 - Anul XIII, nr. 12 (3693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Discreţie privind creşterile salariale din Educaţie

Ministrul Educaţiei şi liderii celor patru federaţii sindicale, care s-au întâlnit, ieri, pentru o discuţie informală, au păstrat discreţie în legătură cu valoarea creşterilor salariale din învăţământ de la care vor începe negocierile, săptămâna viitoare, împreună cu miniştrii Muncii şi Finanţelor.

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Cristian Adomniţei, a anunţat că în cadrul întâlnirii cu liderii federaţiilor sindicale din învăţământ au fost abordate trei subiecte importante.

"Unul face referire la faptul că nu pot hotărî singur care este valoarea creşterilor salariale, ci doar împreună cu ministrul Muncii şi ministrul Finanţelor, iar acest lucru va avea loc săptămâna viitoare, când va începe prima rundă de negocieri. Nu am intrat pe cifre. Trebuie să vedem care ar fi cifrele pe care le doresc şi cele pe care şi le poate permite economia privind creşterile salariilor profesorilor", a declarat Cristian Adomniţei la finalul întâlnirii de la Ministerul Educaţiei.

El a precizat că un alt punct foarte important solicitat de preşedinţii federaţiilor sindicale din educaţie vizează realizarea unei legi a salarizării în învăţământ, şi nu pe întregul sistem bugetar. De asemenea, liderii sindicali şi-au exprimat dorinţa de a fi negociat un nou contract de muncă, mai flexibil şi mai modern, acesta urmând să intre în vigoare în 2009.

Liderul Federaţiei Educaţiei Naţionale, Cătălin Croitorul, a declarat, la finalul întâlnirii, că a fost doar o reuniune informală.

"România are resurse pentru a face schimbări salariale în Educaţie. Acest Guvern poate găsi soluţii pentru o nouă salarizare, corelată cu o lege a salarizării", a declarat Cătălin Croitoru.

Fără să divulge care va fi creşterea salarială de la care vor începe negocierile, Croitoru a precizat că cifra rămâne confidenţială până când vor începe discuţiile pe această problemă.

La rândul lui, liderul Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a susţinut de asemenea ideea confidenţialităţii pentru moment a creşterilor salariale de la care vor începe negocierile.

"În nici un caz nu dorim un procent mic. Suma pe care o cerem poate fi acoperită de la buget, pentru că acesta are resurse. Nu vrem să se mai spună că majorările salariale duc la inflaţie întrucât investiţia în resurse umane este foarte importantă", a adăugat Isvoranu, precizând că trebuie ca această majorare să fie discutată în prezenţa tuturor celor care pot decide în acest sens.

În încheierea declaraţiilor de la finalul întâlnirii, ministrul Educaţiei a ţinut să precizeze că în această lege a salarizării, un accent foarte important, indiferent cât de mari vor fi creşterile salariale, se va pune pe majorarea retribuţiilor celor care intră în sistem.

"Trebuie să îi ajutăm pe tineri să obţină salarii mai bune, pentru a fi motivaţi să intre în sistem, şi mai puţin pe cei care deja există în sistem", a conchis ministrul Educaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Discreţie privind creşterile salariale din Educaţie.
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Discreţie privind creşterile salariale din Educaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf cu pipote de pui 6 porţii - 70 minute 350g orez400g pipote de pui2 cepe2 morcovi2 ardei graşi100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Fierbeţi pipotele de pui în 2 l apă sărată, după 30 de minute scurgeţi-le de apă (apa păstraţi-o), tăiaţi-le... Citeşte