Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2008 - Anul XIII, nr. 12 (3693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ la jandarmi

Jandarmii români au executat, anul trecut, peste două sute de mii de misiuni, cele mai multe fiind cele pentru menţinerea ordinii publice, la acestea adăugându-se şi cele efectuate în provincia Kosovo.

Jandarmeria a avut, în 2007, 200.349 de misiuni, faţă de 199.534 în anul precedent, din care majoritatea (106.528) pentru menţinerea ordinii publice, peste 42.000 pentru asigurarea ordinii publice, aproape 19.000 pentru restabilirea ordinii publice şi mai bine de 33.000 în cooperare cu Poliţia sau alte instituţii ale statului, potrivit bilanţului prezentat ministrului Internelor, Cristian David, de generalul Olimpiodor Antonescu.

Prin aceste misiuni s-au constatat 17.294 de infracţiuni, cu 13 la sută mai mult decât în 2006, au fost aplicate aproape 170.000 de amenzi, valoarea totală a acestora fiind de peste un milion d lei.

De asemenea, au fost puse în aplicare 18,146 de mandate de aducere şi au fost identificate şi predate Poliţiei 62 de persoane date în urmărire locală sau generală.

O creştere semnificativă a fost cea a numărului acţiunilor jandarmilor montani, de la 116 în 2006 la 340 în 2007, salvând peste 550 de persoane aflate în dificultate.

Detaşamentul de jandarmi din provincia Kosovo a executat peste o sută de misiuni, ceea ce reprezintă o creştere cu 28 la sută faţă de cele din anul precedent.

În acelaşi timp, paza conductelor magistrale de transport al produselor petroliere s-a extins de la 1.822 kilometri la 3.120 kilometri, cu acelaşi personal (900 de jandarmi) în 16 judeţe, fenomenul infracţional în domeniu reducându-se cu nouă la sută.

Totodată, în 2007 jandarmii au participat la peste 3.660 de transporturi de produse cu caracter special, aproape 90.000 de transporturi de bunuri şi valori şi peste 25.000 de transporturi de corespondenţă clasificată.

Generalul a amintit că, pentru creşterea mobilităţii, a început achiziţia a 455 de vehicule, 13 de teren fiind deja recepţionate şi trimise detaşamentului din Kosovo.

De asemenea, au mai fost achiziţionate peste cinci mii de cartuşe calibrul 38 mm, cu efect iritant lacrimogen şi 115 veste de protecţie antiglonţ.

Adjunctul şefului Jandarmeriei a menţionat şi faptul că, prin serviciul de relaţii publice, instituţia a declanşat o campanie media pentru prevenirea violenţei în şcoli.

 

Au de recuperat bani de la beneficiari

Jandarmeria Română mai are de recuperat bani de la instituţii care au beneficiat de servicii specifice, unul din principalii datornici fiind societatea Compet, a declarat, ieri, şeful Jandarmeriei Române, generalul Costică Silion.

"În mare parte, datoriile au fost recuperate. Mai avem procese pe rol cu câteva instituţii. (...) Datoriile sunt de câteva miliarde, în lei vechi", a precizat generalul Silion, explicând că instituţia pe care o conduce nu mai are relaţii contractuale cu cei cu care a avut procese şi litigii.

Cel mai mare datornic către Jandarmeria Română este Compet, dar în acest caz procesele sunt în curs de finalizare.

Potrivit Jandarmeriei Române, la data de 30 noiembrie 2007, datoriile celor care au beneficiat de serviciile instituţiei se ridicau la aproximativ 6.600.000 de lei, din care, peste 5.000.000 de lei erau datorii ale companiilor Compet şi Petrotrans.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bilanţ la jandarmi.
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bilanţ la jandarmi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf cu pipote de pui 6 porţii - 70 minute 350g orez400g pipote de pui2 cepe2 morcovi2 ardei graşi100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Fierbeţi pipotele de pui în 2 l apă sărată, după 30 de minute scurgeţi-le de apă (apa păstraţi-o), tăiaţi-le... Citeşte