Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2007 - Anul XII, nr. 307 (3675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertizare

Atenţie la jucăriile periculoase!

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) avertizează consumatorii să fie atenţi la jucăriile periculoase, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, după ce controale recente au dovedit existenţa produselor de acest fel pe piaţa românească.

"Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor verifică, în aceste zile, comercianţii de jucării, pentru a da posibilitatea părinţilor să cumpere aceste produse etichetate corespunzător, având avertismentele de vârstă, ca şi instrucţiunile de asamblare (unde este cazul), dar şi pentru a preveni eventualele pericole ce pot decurge din achiziţionarea unei jucării care să rănească un copil", se arată într-un comunicat de vineri al ANPC.

Potrivit ANPC, până în prezent au fost verificaţi 443 de operatori economici, unora dintre aceştia fiindu-le date 269 de amenzi contravenţionale, în valoare de 608.700 de lei.

Principalele abatere constatate de inspectorii ANPC au fost neregulile privind marcarea denumirii şi sediului producătorului, lipsa marcajelor de conformitate, lipsa instrucţiunilor de folosire.

"Un caz aparte îl reprezintă jucăriile considerate periculoase, respectiv cele care nu respectă cerinţele esenţiale de securitate prevăzute în Anexa nr. 2 la HG nr. 396/2003 privind asigurarea securităţii utilizatorilor de jucării", se arată în comunicat.

Inspectorii au descoperit opt operatori economici care comercializau astfel de produse. Acestea fie produceau zgomote foarte puternice, fie aveau vârfuri sau muchii tăioase, părţi componente mici, uşor detaşabile, proiectile care pot răni copiii, înveliş din material textil care se desprindea la simpla atingere sau mecanisme care pot face rău celor copiilor (arcuri sau legături uşor de desfăcut, cabluri şi fire lungi, care pot strangula copilul). ANPC recomandă consumatorilor să evite jucăriile cu proiectile sau pe cele deosebit de zgomotoase, cele care au muchii şi vârfuri ascuţite sau părţi detaşabile uşor de înghiţit de copiii mici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atenţie la jucăriile periculoase!.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atenţie la jucăriile periculoase!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cubuleţe de porc cu frigănele 4 porţii - 35 min 700g pulpă de porc8 felii de franzelă2 ouă300ml ulei50g parmezan ras100ml vin roşu200ml supă de legume (din cub)1 lingură zeamă de lămâie1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel± sare, piper Curăţă... Citeşte