Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2007 - Anul XII, nr. 307 (3675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Obstetricienii, îngrijoraţi de denigrarea în presă

Societatea de Obstretrică şi Ginecologie din România este îngrijorată de campania extinsă în mass media care are drept obiectiv denigrarea corpului medical în general şi a specialiştilor în domeniu, în mod special, din cauza unor situaţii izolate şi cere respectarea deontologiei profesionale.

"Pornind de la cazuri izolate, prezentând unilateral şi distorsionat faptele, media a declanşat o vânătoare fără precedent împotriva corpului medical'', se spune într-un comunicat semnat de profesorul Vasile Valerică Horhoianu, şeful Clinicii de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Medicul apreciază că este inadmisibil ca ziariştii să emită păreri medicale şi să dea verdicte în investigaţii care nu s-au finalizat. Potrivit lui Horhoianu, este puţin probabil că unul dintre jurnaliştii transformaţi în procurori ar accepta să lucreze în condiţiile de stress, cu dotările existente în spitale şi în condiţii de subfinanţare cronică care durează de peste 17 ani.

"Cei care vor avea de suferit în urma acestor evenimente vor fi tot pacienţii. De acum înainte, medicii nu vor mai avea o atitudine orientată spre binele pacientului, ci vor presta o activitate medicală defensivă, orientată spre propria protecţie împotriva reclamaţiilor'', a adăugat medicul.

În ceea ce priveşte asistenţa la naştere de către doctorul "ales" de pacientă, preşedintele societăţii apreciază că aceasta nu este o obligaţie legală a medicului.

Pacienţii sunt nemulţumiţi când medicii refuză operaţia de cezariană la cerere. "Trebuie precizat faptul că în România nu este legalizată această practică, operaţia cezariană putând fi efectuată numai cu indicaţii medicale precise. Acest fapt izvorăşte dintr-o serie de considerente, atât medicale pe de-o parte (la operaţia cezariană complicaţiile accidentale şi mortalitatea sunt peste tot în lume recunoscute ca fiind mai mari decât la naşterea spontană), cât şi din considerente financiare, costurile operaţiei cezariene pentru sistemul de sănătate public fiind mult mai mari. Pacienţii români respectă şi ei, ca peste tot în lume, o serie de reguli şi protocoale, care trebuie precizat că au fost recent standardizate şi făcute publice'', a adăugat Horhoianu.

Societatea de Obstetrică Ginecologie a solicitat mass media să respecte deontologia profesională şi să dea dovadă de echidistanţă şi profesionalism în prezentarea activităţii medicale.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obstetricienii, îngrijoraţi de denigrarea în presă.
 Vizualizări articol: 638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Obstetricienii, îngrijoraţi de denigrarea în presă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cubuleţe de porc cu frigănele 4 porţii - 35 min 700g pulpă de porc8 felii de franzelă2 ouă300ml ulei50g parmezan ras100ml vin roşu200ml supă de legume (din cub)1 lingură zeamă de lămâie1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel± sare, piper Curăţă... Citeşte