Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2007 - Anul XII, nr. 292 (3662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Legislaţie

Privatizarea firmelor la preţul simbolic de un euro, eliminată

Privatizarea societăţilor la preţul simbolic de un euro sau transferul gratuit al unor companii către un investitor strategic cu obligarea asumării unor investiţii, metode prin care se acordă ajutoare de stat, vor fi eliminate din legislaţie, au declarat surse din AVAS.

"Vom propune Guvernului să modifice legislaţia în domeniul privatizării, întrucât sunt neconcordanţe cu normele europene", au spus sursele citate.

Printre modificările propuse se vor regăsi abrogarea metodei de valorificarea a firmelor deţinute de stat la un preţ simbolic şi a transferării cu titlu gratuit sau vânzarea acţiunilor cu caracter social.

"Vom propune noi variante, precum celor specifice vânzării acţiunilor pe piaţa de capital, privatizarea prin licitaţie cu strigare sau negociere", au menţionat sursele.

Propunerea de modificarea a legislaţiei va fi prezentată Guvernului, în perioada imediat următoare, sub forma unui proiect de ordonanţă de urgenţă.

"După ce se va aproba ordonanţa de urgenţă trebuie să elaborăm normele metodologice. Sunt anumite companii vitale pentru unele sectoare, precum Oltchim, Salrom sau unii producători de energie, care nu vor putea fi privatizate prin licitaţie de strigare. Vom prezenta Comisiei Europene (CE) domeniile respective şi vom solicita să ne aprobe să privatizăm astfel de societăţi prin negociere", au menţionat sursele.

Comisia Europeană a deschis în urmă cu două luni trei investigaţii cu privire la acordarea unor ajutoare de stat la privatizarea companiilor Tractorul Braşov, Mittal Steel Roman, fosta Petrotub şi Automobile Craiova.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Privatizarea firmelor la preţul simbolic de un euro, eliminată.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Privatizarea firmelor la preţul simbolic de un euro, eliminată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu ciuperci şi şuncă 4 porţii, 20  minute 8 ciuperci de pădure cu mărimea de 5 - 6 cm100g bacon12 frunze de dafin1 căţel de usturoi2 rămurele de rozmarin8 linguri ulei de măslinesare, piper Se curăţă şi se pisează usturoiul. Se pune într-un... Citeşte