Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 aug 2011 - Anul XVI, nr. 184 (4782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liderii europeni caută din nou soluţii de urgenţă pentru criza datoriilor de stat

Liderii europeni caută din nou soluţii de urgenţă pentru temperarea crizei datoriilor, randamentele titlurilor de stat ale Italiei şi Spaniei menţinându-se la niveluri ridicate în pofida repornirii programului de achiziţii de obligaţiuni guvernamentale de către BCE.

În timp ce marile burse din întreaga lume sunt în cădere liberă pentru cea de-a opta şedinţă consecutiv, Comisia Europeană a cerut noi măsuri de consolidare a Fondului European de Stabilitate Financiară (EFSF), mecanismul de 440 miliarde euro la care pot apela statele cu probleme din zona euro, transmite Bloomberg.

"Pentru a fi efectiv, EFSF trebuie să fie credibil şi respectat de către pieţe", a declarat comisarul european pentru Economie şi Politică Monetară, Olli Rehn, la postul de radio BBC Radio 4.

Banca Centrală Europeană (BCE) a reluat joi programul de achiziţii de obligaţiuni ale statelor de la "periferia" zonei euro, însă a refuzat să includă şi titlurile Italiei şi Spaniei, ţările atacate în ultima perioadă pe pieţele financiare.

Astfel, liderii guvernelor europene, care au demonstrat că uneori depăşesc cu greu divergenţele care îi separă, au revenit în centrul atenţiei pentru a căuta soluţii la criză.

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy, liderii celor mai mari economii din zona euro, vor discuta telefonic în următoarele ore, a declarat un apropiat al lui Sarkozy. Liderul francez îl va suna de asemenea pe premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Diferenţa dintre randamentul obligaţiunilor guvernamentale cu maturitatea la zece ani ale Italiei şi cel al bondurilor germane de referinţă a crescut vineri cu 0,03 puncte procentuale, la 3,92 puncte procentuale, în timp ce spread-ul pentru titlurile de stat spaniole s-a restrâns cu 0,02 puncte procentuale, dar a rămas la 3,96 puncte procentuale, nivel nesustenabil.

Liderii europeni, instituţiile financiare internaţionale şi creditorii privaţi ai statului grec au ajuns pe 21 iulie la un nou acord de intervenţie externă pentru Grecia, consolidând totodată semnificativ prerogativele EFSF. Înţelegerea nu a calmat însă pieţele, randamentele obligaţiunilor de stat ale Italiei şi Spaniei atingând noi recorduri în ultimele zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderii europeni caută din nou soluţii de urgenţă pentru criza datoriilor de stat.
 Vizualizări articol: 403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderii europeni caută din nou soluţii de urgenţă pentru criza datoriilor de stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei