Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2015 - Anul XX, nr. 56 (5868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

10 Martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Un monument al eroilor”

Au trecut peste 30 de ani de când în părţile acestea, la Mestecăniş, s’au dat cele mai crâncene lupte din istoria neamului.Totuşi, până astăzi, comuna Iacobeni nu are un monument al eroilor. Este o desconsiderare faţă de eroii căzuţi pe aceste fronturi şi o ruşine pentru aceia care n’au să le cultive virtuţile şi să înveţe ceva din pilda morţilor”.

„Suceava”, Anul I, nr. 55, Martie 1939.    

 

„Harnici grădinari”

Muncitorii grădinari de la Întreprinderea <6 Martie> din Rădăuţi fac intense pregătiri pentru obţinerea unei recolte bogate de legume şi zarzavaturi.Ei au cărat îngrăşăminte pe terenul pentru grădinărit şi au reparat 1.800 m.p. răsadniţe. Nu de mult au semănat usturoi pe o suprafaţă de un hectar, precum şi o jumătate de hectar cu spanac. În răsadniţe s-a semănat salată, ridichi de lună, etc. În curînd grădinarii de la întreprinderea <6 Martie> vor distribui în piaţa oraşului Rădăuţi cca. 60.000 căpăţîni de salată verde, 8.000 legături de ridichi de lună şi peste 400 kg spanac. După scoaterea acestor cantităţi de zarzavaturi, în cele 1.800 mp răsadniţe se va însămînţa a doua recoltă de legume şi zarzavaturi, iar la sfîrşitul lunii aprilie, pe aceeaşi suprafaţă, se vor răsădi roşii, ardei şi varză timpurie. Pentru primăvară, grădinarii vor pregăti 6.000 cuburi nutritive cu roşii şi ardei, iar 1.600 cuburi nutritive cu asemenea zarzavaturi vor fi plantate în oale speciale”.

„Zori Noi”, Anul IX, nr. 2274, Suceava, Martie 1955.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10 Martie.
 Vizualizări articol: 1126 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
10 Martie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mucenici moldovenești Pe 9 martie, ortodocșii cinstesc memoria celor 40 de Sfinți Mucenici din Sevastia. În memoria lor se pregătesc acum „mucenici”, colaci în formă de opt unși cu miere și presărați cu nuci pisate. În alte zone colacii sunt... Citeşte