Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 ian 2015 - Anul XX, nr. 5 (5817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Termen

Toate situaţiile de risc din judeţ trebuie inventariate până mâine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Suceava s-a întrunit, ieri, în şedinţă extraordinară, la solicitarea preşedintelui acestuia, prefectul Florin Sinescu. Întâlnirea a avut drept scop identificarea potenţialelor riscuri generatoare de situaţii de urgenţă şi a mijloacelor de reacţie şi intervenţie existente în judeţul Suceava, pentru realizarea Registrului de riscuri şi capabilităţi existente la nivel naţional în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă.

Prefectul a declarat că astfel va fi realizată cartarea judeţului pe zone, din punct de vedere al tipurilor de risc generatoare de situaţii de urgenţă având în vedere istoricul evenimentelor pe ultimii 25 de ani - inundaţii, avalanşe, alunecări de teren, incendii de pădure, explozii, intervenţii majore pentru căutare-salvare persoane, principalii agenţi economici, potenţiali generatori de riscuri, pe domenii de activitate şi alte riscuri generatoare de situaţii de urgenţă - chimic, accidente cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, va fi elaborat Registrul de capabilităţi, detaliat, pe municipii reşedinţă de judeţ, municipii, oraşe, comune, sate cuprinzând toate resursele disponibile.

 

La o primă evaluare, cele mai multe vulnerabilităţi sunt în zona de munte a judeţului

 „Este importantă realizarea acestei hărţi pentru intervenţia în situaţii de urgenţă şi în mod special a capabilităţilor din judeţul nostru, poziţionarea lor faţă de zonele de risc. Este important să ştim la ce putem apela în caz de nevoie, indiferent că aparţine structurii de stat sau agenţilor economici privaţi. Intervenţiile vor putea fi făcute în timp de reacţie mai scurt şi vor putea fi restrânse consecinţele producerii unui posibil dezastru. Pe baza acestor informaţii se vor realiza la nivel judeţean procedurile operaţionale de intervenţie standard”, a precizat prefectul Sinescu.

Din discuţiile de ieri, la o primă evaluare pot fi catalogate ca riscuri digul acumulării de apă a microhidrocentralei de la Vicovu de Sus, depozitele de păcură de la rezerva de stat din incinta societăţii Termica, digul de apărare a râului Suceava gestionat de Termica, depozitul de zgură şi cenuşă de la aceeaşi societate, iazurile de decantare de la Fundu Moldovei şi Tărnicioara, platformele industriale de la Slobozia, Dorneşti, Şcheia şi Suceava şi depozitul petrolier de la Argestru, staţiile de epurare a apei de la Solca, Suceava, Câmpulung, Fălticeni şi Rădăuţi, cu depozitele de clor, captările de apă de suprafaţă, zonele forestiere expuse doborâturilor de vânt, incendiilor de pădure şi de formare a torenţilor, drumurile naţionale expuse la căderi de pietre în zona localităţilor Iacobeni şi Zugreni, la alunecări de teren la Ilişeşti şi la blocaje iarna, la Palma, Cumpărătura, Mestecăniş şi Ilişeşti, clădirile cu risc seismic. Lista acestora din urmă urmează a fi trimisă până astăzi la Prefectură, prin Inspectoratul de Stat în Construcţii, de toate primăriile din judeţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate situaţiile de risc din judeţ trebuie inventariate până mâine.
 Vizualizări articol: 1893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Toate situaţiile de risc din judeţ trebuie inventariate până mâine4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei