Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2014 - Anul XIX, nr. 252 (5761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Motivaţia constructorilor

Străzile distruse de lucrările de apă şi canalizare nu mai pot fi asfaltate din cauza frigului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Temperaturile neobişnuit de scăzute pentru această perioadă a anului pun beţe-n-roate lucrărilor de refacere a străzilor distruse de lucrările de apă şi canalizare din municipiul Suceava.

Cel puţin asta este motivaţia dată de constructori, la comandamentul de ieri dimineaţă, de gestionare a lucrărilor de POS Mediu, atunci când au fost luaţi la întrebări în privinţa finalizării unor lucrări începute de multă vreme.

Aceştia au spus că deşi au fost pregătiţi să toarne asfalt peste porţiunile de stradă afectate de montarea conductelor de apă şi canalizare, ori să betoneze, după caz, vremea nu le-a permis efectuarea unor astfel de lucrări.

În replică, primarul Sucevei, Ion Lungu, le-a reproşat că după ce toată vara au tras de timp,  acum se plâng că nu mai pot asfalta din cauza îngheţului.

"De ce ne-am temut nu am scăpat. Am avertizat toată vara să fie grăbite lucrările, că vine vremea rece şi o să rămânem descoperiţi. S-a întâmplat acest lucru, constructorii au început deja să motiveze întârzierile de finalizare a unor străzi din cauza frigului", a spus edilul sucevean. 

El a dat ca exemplu strada Ion Vodă Viteazul, de lângă Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, răscolită de lucrări, de aproape nu se mai poate circula pe acolo, unde, deşi i-a zorit săptămână de săptămână, tot nu a fost finalizată lucrarea.

În cartierul George Enescu, alte două artere, Luceafărului şi Zorilor,  sunt afectate de săpături pe distanţe relativ mari, iar şanţurile ar trebui acoperite, astfel încât pe timp de iarnă să se poată circula. Într-o situaţie asemănătoare se află şi strada Gheorghe Doja din Burdujeni.

Lungu le-a atras atenţia constructorilor că trebuie să refacă de urgenţă strada Petru Rareş, din prejma Pieţei Centrale, precum şi strada Zamca din cartierul Zamca.

Presat cu întrebări, reprezentantul constructorului, firma Pfeiffer, a recunoscut că nu poate trece simultan la asfaltarea ambelor căi de circulaţie, întrucât nu dispune de capacitatea necesară.

Practic, vremea rea este cea mai bună scuză a lor pentru că nu au forţa necesară să refacă străzile distruse, din cauza unor deficienţe contractuale cu asfaltatorii din zonă.

 

Străzi finalizate şi opriri neanunţate de apă potabilă

Pe de altă parte, Lungu a apreciat finalizarea străzii Nicolae Iorga, care face legătura cu Gara Burdujeni, dar şi a străzilor Dimitrie Loghin, Cireşilor şi Izvoarele Sucevei.

"Am mai smuls vreo patru străzi din mâna constructorilor", a concluzionat edilul sucevean.

Ieri, din cauza lucrărilor de apă-canalizare din cartierul Obcini, strada Bistriţei a fost închisă circulaţiei, iar jumătate din cvartal a rămas fără apă rece la robinete pe durata a 12 ore. Fără apă rece au rămas, ca urmare a intervenţiilor la reţele, şi sucevenii din zona centrală a urbei care locuiesc pe strada Veronica Micle.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzile distruse de lucrările de apă şi canalizare nu mai pot fi asfaltate din cauza frigului.
 Vizualizări articol: 1873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Străzile distruse de lucrările de apă şi canalizare nu mai pot fi asfaltate din cauza frigului3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(29 oct 2014, 13:51:31
Pacat de orasul Suceava cum arata, nu-i de viitor, se dezvolta neuniform fara spatii verzi, parcuri, valmaseala de blocuri jegoase si strazi, fara wc-uri, cu terenuri de tenis, volei si parcari printre blocuri, etc
2.   Strada Nicolae Iorga trimis de
(29 oct 2014, 18:58:41
Strada N.Iorga e asfaltata?? Ba ,esti prost? Du-te dreaq de taran coclit! Vino sa vezi cum se circula,vino cand ploua sa vezi cat noroi e si faptul ca apa balteste neavand unde sa se scurga
pe toata strada!! Japita ce esti, strada aia nu e asfaltata ci pur si simplu aia au turnat la misto niste asfalt fara a-l nivela in canalele pe care le-au sapat! Vino in fata garii sa vezi pietris exact la trecerea de pietoni,vino sa vezi ditai camioanele parcate in zona in fata garii si incurcand circulatia!! Boule!!!
3.   Comentariu trimis de
(29 oct 2014, 19:39:11
omnu primar ar fi dr datoria lui sai sanctioneze pe acei constructori dar vad ca nu se antampla acest lucru. de ce oareeeeeeeeeeee! spaga e an floare.
3.1  RE: Comentariu trimis de
(29 oct 2014, 23:27:49
Pe tine de ce nu te sanctioneaza nimeni ? Invata sa scrii si apoi comenteaza aici.
4.   Adevarul este... trimis de
(29 oct 2014, 23:51:14
... ca doar cine a dar spaga nu poate fi pedepsit si ca cine a luat nu poate pedepsi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei