Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2014 - Anul XIX, nr. 233 (5742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Succes

Spitalul de Urgenţă Suceava a încheiat un acord de parteneriat pentru cercetare cu Academia de Ştiinţe Medicale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a semnat un acord de parteneriat pentru cercetare cu Academia de Ştiinţe Medicale. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la spital, că este vorba despre un acord pe cinci ani pentru un proiect care vizează dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltarea celei existente şi crearea de noi infrastructuri, cu o valoare de 25 de milioane de euro. În cadrul acordului, spitalul va fi dotat cu un angiograf ultraperformant, care, la finalul celor cinci ani, va intra gratuit în dotarea unităţii spitaliceşti. La nivelul Academiei, conducătorul proiectului este renumitul prof. dr. Irinel Popescu, iar la Suceava şef de proiect este dr. Mihai Creţeanu, iar investigator principal dr. Robert Haret.

Directorul medical al Spitalului de Urgenţă, dr. Tiberius Brădăţan, a declarat că marele avantaj al spitalului sucevean îl constituie experienţa acumulată pe urgenţele cardiovasculare. Angiograful care ar urma să intre în dotarea spitalului ar permite diagnosticarea cu acurateţe a infarctului acut de miocard şi tratamentul - fie medical, fie prin implantarea de stenturi, fie prin intervenţie chirurgicală. De asemenea, cu ajutorul acestui aparat se face urmărirea vascularizaţiei tumorilor, ceea ce ajută chirurgul în stabilirea conduitei operatorii. Tot angiograful este util în urgenţele neurovasculare deoarece permite depistarea exactă a sursei de sângerare.

Deocamdată nu se ştie pe care dintre cele trei direcţii va fi orientată activitatea de cercetare a echipei de la Spitalul de Urgenţă, dar cel mai probabil va fi vorba despre afecţiunile cardiovasculare. Proiectul trebuie depus până în data de 23 octombrie a.c., iar angiograful ar trebui să intre în funcţiune pe 30 noiembrie, anul viitor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava a încheiat un acord de parteneriat pentru cercetare cu Academia de Ştiinţe Medicale.
 Vizualizări articol: 1688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spitalul de Urgenţă Suceava a încheiat un acord de parteneriat pentru cercetare cu Academia de Ştiinţe Medicale5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei