Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2014 - Anul XIX, nr. 197 (5706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un nou proces

Termica atacă Primăria Suceava în instanţă, pentru stoparea licitaţiei de transport şi distribuţie a energiei termice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava a fost atacată în instanţă de una dintre propriile societăţi de utilităţi – Termica, firmă care cere anularea licitaţiei de desemnare a unui nou operator de transport şi distribuţie a energiei termice, precum şi revocarea tuturor hotărârilor de Consiliu Local care au dus la concretizarea acestui demers.

„Cei de la Termica au acţionat în judecată Primăria Suceava pentru suspendarea licitaţiei. Mai întâi au deschis proces cei de la Unicom Holding şi l-au pierdut, acum am primit o nouă înştiinţare, că suntem daţi în judecată pentru suspendarea licitaţiei, dar de către Termica”, a spus primarul Ion Lungu, care a revenit de ieri la muncă, cu o săptămână mai devreme decât perioada de concediu solicitată.

Decizia de a ataca în instanţă municipalitatea suceveană a fost luată de administratorii judiciari ai Termica, societate aflată în insolvenţă, care au deschis două dosare de judecată.

Suspendarea procedurilor de desemnare a unui nou operator de termoficare este solicitată în baza mai multor argumente depuse la dosar, principalul fiind contractul de transport şi distribuţie a energiei termice, încheiat în 1999, între Termica şi Primăria Suceava, care nu a fost reziliat de nici una dintre părţi şi este valabil până în 14 decembrie 2029.

Culmea e că, anul trecut, în toamnă, cei de la conducerea Termica au vrut să anuleze respectivul contract, dar s-au izbit de refuzul municipalităţii, care nu avea cui încredinţa atunci serviciul respectiv.

Printre motivele invocate se mai numără faptul că Termica deţine acum o licenţă a Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) de transport şi distribuţie a energiei termice (expirarea licenţei anterioare a fost unul din motivele organizării unei licitaţii de desemnare a unui nou operator), precum şi adresele transmise de ANRSC municipalităţii, prin care recomandă suspendarea licitaţiei şi continuarea activităţii cu Termica.

De altfel, respectivele adrese au şi dus la „poticnirea” licitaţiei, oferta depusă de Thermonet, singura considerată eligibilă, fiind în continuare în plic, nedesfăcută, până când se va lua o decizie clară în Consiliul Local, dacă se merge mai departe cu licitaţia sau aceasta se suspendă şi se continuă activitatea cu Termica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica atacă Primăria Suceava în instanţă, pentru stoparea licitaţiei de transport şi distribuţie a energiei termice.
 Vizualizări articol: 1527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Termica atacă Primăria Suceava în instanţă, pentru stoparea licitaţiei de transport şi distribuţie a energiei termice5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei