Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2014 - Anul XIX, nr. 197 (5706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Multă inconştienţă

Peste 80 de şoferi au rămas pietoni din cauza vitezei şi a depăşirilor, într-o săptămână încheiată tragic pe şoselele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua de duminică, 24 august, a fost una neagră pe şoselele din judeţul Suceava, înregistrându-se patru accidente, din care au rezultat doi morţi şi nouă răniţi. Accidentele au avut în prim-plan viteza, iar paradoxal este că duminică Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava a încheiat o amplă acţiune de control cu autospecialele cu radar care a vizat cu prioritate tocmai neregulile care duc la cele mai multe tragedii: viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare.

 

857 de amenzi pentru viteză

Comisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului Rutier Suceava, a declarat că pe parcursul săptămânii trecute, în cadrul unei acţiuni de combatere a accidentelor pe fondul vitezei, s-a acţionat zilnic, în medie, cu nouă autospeciale cu radar, fiind vizate principalele drumuri naţionale din judeţ. Poliţiştii rutieri au aplicat nu mai puţin de 857 de amenzi, toate pentru depăşiri ale limitelor legale de viteză.

Tot în cadrul acestei acţiuni, peste 80 de şoferi au rămas fără permise de conducere.

„Dintre aceştia, 37 de conducători auto au fost înregistraţi de radar cu viteze care depăşeau cu peste 50 de km/h limita admisă, în timp ce alţi 49 au rămas fără permis pentru alte abateri constatate cu autospecialele cu radar, în special depăşiri neregulamentare”, a declarat comisarul Jucan.

 

Şirul accidentelor de duminică. Trei din patru s-au petrecut pe DN 17

În ciuda acţiunii de control, pe parcursul zilei de duminică accidentele s-au petrecut unul după altul. 

Cel mai grav dintre accidentele de duminică s-a petrecut pe DN 17, pe raza comunei Dorna Candrenilor. Într-o curbă, un autoturism VW Golf, în care se aflau trei bărbați din Vatra Dornei care se întorceau de la cules ciuperci, a intrat brusc pe contrasens, lovind direct un Renault, în care se afla o familie din Pitești, tatăl, mama și cele două fetițe ale lor, de 11, respectiv 14 ani. Urmare a unui impact extrem de violent, doi dintre cei trei pasageri din VW au decedat. În accident s-au mai înregistrat trei răniţi, dintre aceştia minora în vârstă de 11 ani find diagnosticată cu leziuni grave. Cauza accidentului este viteza neadaptată în curbă. În zona în care s-a petrecut tragedia, cu câteva ore înainte, a acţionat o autospecială cu radar.

Tot pe DN 17, la Stroieşti, un autoturism Dacia Logan condus un bărbat în vârstă de 65 de ani, din Suceava, a derapat într-o curbă, pe un carosabil umed, lovind un autoturism Opel, care circula din sens opus şi în care se afla o familie din Braşov. În urma impactului trei persoane au fost rănite uşor.

Tot duminică, şi tot pe DN 17, în apropiere de Iacobeni, un şofer în vârstă de 54 de ani, din Bosanci, a pierdut controlul asupra direcţiei într-o curbă la drepta, intrând pe sensul opus, unde a lovit frontal o maşină condusă regulamentar de un şofer din Iaşi. În urma impactului, o femeie în vârstă de 61 de ani şi o minoră de 4 ani, pasagere în maşina care se deplasa regulamentar, au fost rănite.

Al patrulea accident de duminică a fost înregistrat în comuna Şcheia, la ieşirea spre Gura Humorului. Conform anchetei poliţiei, un autoturism condus de o femeie în vârstă de 40 de ani, din Bogdăneşti, a derapat din cauza vitezei neadaptate la carosabilul umed, sărind peste scuarul care desparte benzile de mers şi lovind un autoturism condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 54 de ani, care a fost accidentat uşor. 

Toate accidentele au avut loc aşadar din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum (în curbe sau pe carosabil umed). Se mai poate remarca şi faptul că trei din cele patru accidente s-au produs pe DN 17, şoseaua care leagă Suceava de Ardeal. Este drumul pe care se petrec de o bună bucată de vreme cele mai grave accidente rutiere din judeţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 80 de şoferi au rămas pietoni din cauza vitezei şi a depăşirilor, într-o săptămână încheiată tragic pe şoselele din judeţ.
 Vizualizări articol: 1778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 80 de şoferi au rămas pietoni din cauza vitezei şi a depăşirilor, într-o săptămână încheiată tragic pe şoselele din judeţ5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei