Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 aug 2014 - Anul XIX, nr. 180 (5689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Competiţie

Unii dintre cei mai buni piloţi de drift din Europa se vor întrece pe drumul Pojorâta – Rarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unii dintre cei mai buni piloţi de drift din Europa se vor întrece într-o competiţie care va fi organizată în premieră în România, pe drumul Pojorâta – Rarău. Este vorba despre una dintre cele patru etape ale Campionatului european King of Touge, competiţie care ar urma să aibă loc în perioada 22-24 august, în masivul Rarău şi în comuna Pojorâta.

King of Europe este cel mai prestigios Campionat European de Drif, competiţia fiind organizată de o echipă de zece persoane, cu peste zece ani de experienţă în managementul curselor de drift. Iar după ce timp de peste zece ani au organizat curse de drift pe cele mai cunoscute circuite din Europa, Hungaroring, Slovakiaring, Castelolli, Greinbach, Serres etc., aceştia au decis ca în 2014 să organizeze în premieră europeană primul Campionat de Drift pe traseu montan.

Astfel s-a luat decizia organizării unei noi competiţii, intitulată King of Touge, „touge” fiind un termen japonez care descria cursele ilegale care aveau loc în munţii Japoniei cu peste 40 de ani în urmă, în care două maşini se urmăreau în drift pe serpentinele munţilor.

Revenind la Campionatul European King of Touge, acesta va avea patru etape, pe lângă cea din munţii Rarău mai fiind organizate astfel de competiţii şi în Franţa, Ungaria şi Polonia.

La etapa care va avea loc pe drumul Pojorâta - Rarău, România va fi reprezentată de zece dintre cei mai buni piloţi de drift din ţară, printre aceştia aflându-se şi trei piloţi din judeţul Suceava. Primul dintre aceştia este Răzvan Frăţianu, campion naţional de drift în 2011, vicecampion naţional de drift în 2012, şi care în 2014, până în prezent, ocupă primul loc la nivel naţional. Acesta va concura pe un BMW E36 M3 Turbo de 640 CP. Un alt sucevean care va concura este Bogdan Pădurariu, locul 4 la nivel naţional în 2013, acesta urmând să concureze pe un Audi Ur-Quattro de 500 CP. Nu în ultimul rând, judeţul Suceava va fi reprezentat de Andrei Troaşe, locul 7 la nivel naţional în 2013, el concurând pe un Nissan Skyline de 550 CP.

Răzvan Frăţianu ne-a declarat în cursul zilei de ieri că în condiţiile în care această etapă de drift va fi pe traseu montan, unde nu sunt zone de degajare în cazul în care piloţii ies de pe traseu, participanţii care vor fi acceptaţi la start sunt unii dintre cei mai buni piloţi de drift din Europa.

“Tocmai acest lucru face ca aceste etape pe traseu montan să fie foarte spectaculoase, şi să atragă mii de spectatori”, a precizat pilotul sucevean.

Potrivit programului competiţiei, drumul Pojorâta - Rarău va fi închis circulaţiei rutiere în cursul zilei de sâmbătă, 23 august, între orele 8:00-13:00 şi 15:00-20:00, atunci când vor avea loc antrenamentele şi sesiunea de calificări. Drumul dintre Pojorâta şi Rarău va fi închis şi duminică, 24 august, în aceleaşi intervale orare, perioade în care vor avea loc antrenamentele şi finalele competiţiei.

Competiţia de pe Rarău va fi organizată cu sprijinul Grupului de firme Calcarul SA, al Toyota Suceava şi al Consiliului Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unii dintre cei mai buni piloţi de drift din Europa se vor întrece pe drumul Pojorâta – Rarău.
 Vizualizări articol: 3924 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unii dintre cei mai buni piloţi de drift din Europa se vor întrece pe drumul Pojorâta – Rarău5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei