Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iul 2014 - Anul XIX, nr. 156 (5665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cazul surorilor dispărute

Vasile Lavric îşi continuă războiul cu soacra, prin plângeri penale, din Penitenciarul Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rădăuţeanul Vasile Lavric, arestat pentru tentativă de omor şi suspect în dispariţia misterioasă a trei surori, fără a exista deocamdată probe certe că el le-a omorât, a trimis redacţiei Monitorul de Suceava o scrisoare în care încearcă să convingă că nu este vinovat de nici una din faptele de care este acuzat şi în care cere „ajutor” împotriva soacrei sale, cu care continuă războiul plângerilor penale inclusiv de după gratii, prin intermediul concubinei şi al fiului său în vârstă de 17 ani, Andrei Vasile Lavric. 

 

Noile plângeri în vechiul conflict dintreginere şi soacră

„Sunt arestat în Penitenciarul Botoşani pentru nişte acuzaţii false aduse de către soacra mea din urmă cu 14 ani, precum că aş fi încercat să o omor pe fiica ei, care pe atunci era soţia mea”, îşi începe Vasile Lavric scrisoarea.

Vasile Lavric a relatat că în urmă cu câteva zile fiul său în vârstă de 17 ani a fost reclamat la poliţie de către soacra sa, Cornelia Iordache, care a sesizat că adolescentul care îi este nepot i-ar fi accidentat cu bicicleta un alt nepot. Imediat a venit şi reacţia lui Vasile Lavric. Acesta susţine că actuala sa concubină, Aurica Bodnărescu, a fost ameninţată cu mutilarea de către Cornelia Iordache.

„În data de 3 iunie 2014, luând legătura cu concubina mea, aceasta mi-a relatat faptul că soacra mea continuă cu ameninţările, fapt ce m-a determinat să fac o plângere la comandantul Poliţiei municipiului Rădăuţi”, a explicat Vasile Lavric. De altfel, plângeri de acest gen s-au adunat cu zecile la Poliţia municipiului Rădăuţi în ultimii ani, majoritatea fiind considerat neîntemeiate de oamenii legii.

 

Vasile Lavric despre episodul presupusei tentative de omor: soţia era băută şi a căzut cu capul de sobă 

În scrisoarea trimisă redacţiei noastre Vasile Lavric explică cum s-a autoaccidentat soţia sa Nicoleta în 2000, în încercarea de a infirma tentativa de omor pentru care este arestat preventiv. 

“În anul 2000, este adevărat, am avut un incident cu soţia mea, care dintr-un accident a căzut, lovindu-se la cap. Venind de la o petrecere, soţia mea, fiind ameţită de alcool, m-a împins cu un scaun, trântindu-se cu capul de marginea sobei”, aşa explică Vasile Lavric pe scurt cum a ajuns soţia sa la spital acum 14 ani.

Agresiunea de atunci, încadrată la tentativă de omor, l-a adus după gratii acum câteva luni pe Vasile Lavric. La vremea respectivă, în 2000, soţia sa a ajuns la Spitalul municipal Rădăuţi, unde a primit îngrijiri medicale, după care a fost externată. Într-adevăr, la vremea respectivă, nici nu s-a pus problema de încadrare a faptei la tentativă de omor. Ulterior, în 2005, aveau să dispară în mod misterios atât Nicoleta Lavric, fostă Iordache, cât şi una dintre surorile sale, Ramona, ambele după ce ar fi avut relaţii cu Vasile Lavric. Mai mult, o altă soră Iordache, Iuliana, a dispărut în 1995, la vârsta de 16 ani. 

 

Tentativa de omor, varianta de rezervă a procurorilor criminalişti

Procurorii criminalişti din cadrul Pachetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, care au preluat ancheta din acest caz la finele anului trecut, au reuşit în cele din urmă să-l aducă după gratii pe Lavric, însă doar pentru tentativă de omor. A fost vorba practic de o variantă de rezervă pe care au avut-o anchetatorii.  

Dacă bănuiala că cele trei surori au fost omorâte şi îngropate de Lavric nu a fost încă probată, în ciuda a două ample campanii de săpături în curtea rădăuţeanului, procurorii au cerut arestarea preventivă pentru episodul agresării Nicoletei Lavric în 2000. Procurorii susţin că Lavric şi-a lovit soţia cu un ciocan în cap, în mod repetat. Deşi loviturile nu i-au pus direct în pericol viaţa femeii, procurorii au invocat intenţia,  modul în care s-a petrecut agresiunea - lovituri de ciocan în cap. O astfel de agresiune poate fi încadrată la tentativă de omor chiar dacă viaţa victimei nu a fost pusă în pericol prin prisma numărului de zile de îngrijiri medicale.

 

Dispariţia soţiei sale, în 2005, pusă de Lavric pe seama „gustului occidentului”

Revenind la scrisoarea trimisă de Lavric, acesta a continuat cu explicaţiile, de această dată referitor la cum a dispărut soţia sa în 2005, o variantă pe care a susţinut-o consecvent şi fără a clipi ani de zile.

“În anul 2005, prinzând probabil gustul occidentului, soţia m-a părăsit, plecând din ţară, spunându-i inclusiv copilului nostru, Andrei Vasile (n.r. adolescentul acum în vârstă de 17 ani susţine varianta tatălui său) că va pleca şi nu se va mai întoarce acasă. Acum, după 14 ani, având mai multe conflicte cu soacra mea şi fiicele ei, care au dus la mai multe procese penale la care am avut câştig de cauză de fiecare dată, am căzut victimă răzbunării şi declaraţiilor false. Anchetatorii au fost duşi pe nişte piste false, distrugându-mi gospodăria, săpând în garaj, curte şi grădină în speranţa că vor găsi acele oase ale soţiei mele, care după cum a spus soacra mea a fost omorâtă şi îngropată. Toate aceste săpături au scos la iveală într-adevăr nişte oase, dar spre dezamăgirea lor nu erau ale soţiei mele, ci ale unor animale şi păsări”, a scris Vasile Lavric.

 

Vasile Lavric, aproape imbatabil în acest caz fără precedent 

Fără a putea fi acuzat până acum direct de omorârea celor trei surori, Vasile Lavric a fost „agăţat” doar pentru acea tentativă de omor din 2000. Anchetatori care au lucrat ani de zile la acest caz spun că Vasile Lavric s-a dovedit un individ extraordinar de abil, aproape imbatabil, fapt confirmat în parte de cum a decurs ancheta în cazul său inclusiv în ultimele luni. Totuşi, anchetatorii au convingerea că acesta are extrem de multe lucruri de ascuns, fiind direct implicat în dispariţia surorilor Iordache. Mai degrabă în ultimele două, cazul fetei dispărute tocmai din 1995 fiind practic mult prea vechi pentru a se mai putea descoperi ceva.   

Mai trebuie amintit că Tribunalul Suceava a respins acum două zile o cerere de eliberare sub control judiciar formulată de Vasile Lavric, care a încercat să convingă că poate fi cercetat în stare de libertate.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Lavric îşi continuă războiul cu soacra, prin plângeri penale, din Penitenciarul Botoşani.
 Vizualizări articol: 2272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vasile Lavric îşi continuă războiul cu soacra, prin plângeri penale, din Penitenciarul Botoşani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei