Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iul 2014 - Anul XIX, nr. 156 (5665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Tragic

Un şofer de tir a murit după ce s-a răsturnat pe E 85, la Vadu Moldovei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grav accident rutier s-a produs ieri dimineaţă pe E 85, în zona localităţii Vadu Moldovei, un şofer de tir murind strivit în cabina vehiculului greu după ce a pierdut brusc controlul asupra direcţiei de mers într-o curbă şi s-a răsturnat. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 7.00, la intersecţia drumului naţional european cu DN 15 C, spre Praxia.

Şoferul, Viorel Nicolae Morgovan, în vârstă de 45 de ani, din Beiuş-Bihor, aflat la volanul unui autotractor Volvo, încărcat cu plasă de gard, se deplasa pe direcţia Roman-Fălticeni, destinaţia finală fiind comuna Dorneşti, unde urma să livreze marfa.

Din ancheta poliţiei rezultă că şoferul a pierdut brusc controlul asupra direcţiei, într-o curbă la dreapta, intrând pe contrasens şi răsturnându-se în afara drumului. Bărbatul de la volan nu a avut, din păcate, şanse de supravieţuire. Pompierii de la Detaşamentul Fălticeni, care s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială de descarcerare şi cu o ambulanţă SMURD, l-au găsit decedat pe şofer, care era prins între fiarele contorsionate ale cabinei.

Operaţiunea de scoatere a acestuia din cabină s-a dovedit foarte grea.

Conform colonelului Cristian Hociung, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava „din cauza metalului contorsionat al cabinei, acţiunea de descarcerare a fost dificilă, fiind solicitat sprijinul autospecialei de descarcerare grea de la Detașamentul Suceava”.

Poliţiştii rutieri nu au putut stabili cert cauza accidentului. Una din variante este ca şoferul să fi aţipit o fracţiune de secundă, pe fondul oboselii. Totuşi, va fi greu de stabilit dacă acesta a respectat timpii de odihnă, conducere şi repaus. Asta pentru că urmare a impactului cabina autotrenului a fost distrusă în proporţie de 75%, astfel că tahograful nu va putea fi consultat.

Având în vedere cum s-a produs accidentul, poliţia a sesizat Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Suceava, pentru a demara o anchetă paralelă privind condiţiile în care se făcea transportul. De asemenea, pentru verificări a fost sesizat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă. Transportul era efectuat de o firmă  cu sediul în Bihor.
Urmare a accidentului, traficul de pe E 85 nu a fost perturbat, autotrenul ieşind în întregime în decor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer de tir a murit după ce s-a răsturnat pe E 85, la Vadu Moldovei.
 Vizualizări articol: 1161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Un şofer de tir a murit după ce s-a răsturnat pe E 85, la Vadu Moldovei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei