Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mar 2014 - Anul XIX, nr. 50 (5559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Important de ştiut

Poliţiştii au termen de maxim 10 minute pentru a interveni la apelurile la 112

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava are, pentru anul 2014, printre obiectivele principale, menţinerea unui procent de 90 la capitolul intervenţii într-un timp de sub 10 minute la apelurile de urgenţă ale cetăţenilor, atât în mediul urban, cât şi în cel rural.  Obiectivul face parte din planul strategic cu principalele obiective care trebuie îndeplinite de IPJ Suceava în 2014, conform raportului prezentat la finele săptămânii trecute preşedintelui Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).

Pe parcursul anului 2013, conform datelor oficiale, poliţiştii au intervenit la aproape 18.000 de apeluri de urgenţă prin Sistemul Naţional Unic 112, în 93,2% din cazuri ajungând la faţa locului în mai puţin de 10 minute. Practic, poliţiştilor li se cere să se menţină la nivelul de anul trecut, răspunderea într-un timp scurt la apelurile 112 fiind esenţială pentru rezolvarea cât mai multor cazuri.

Problema răspunderii într-un timp scurt la apeluri la 112 apare în general în mediul rural, cu precădere în localităţile răsfirate de la munte. Poliţiştii susţin că după înfiinţarea secţiilor rurale, care lucrează în colaborare cu agenţii posturilor comunale, timpii de răspuns la 112 sunt mult mai buni.

Printre indicatorii de performanţă pe care IPJ Suceava şi i-a asumat pentru 2014 se mai numără menţinerea la nivelul anului trecut a criminalităţii stradale sesizate (cea mai scăzută din ţară), reducerea cu 3% a numărului evenimentelor grave comise ca urmare a nerespectării regimului armelor, identificarea în proporţie de 95% a autorilor faptelor de mare violenţă comise asupra persoanelor cu risc victimal, respectiv vârstnici şi minori, menţinerea la nivelul anului 2013 a numărului constatărilor la infracţiunile de evaziune fiscală şi proprietate intelectuală şi creşterea cu 2% a numărului constatărilor pe linie de corupţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii au termen de maxim 10 minute pentru a interveni la apelurile la 112.
 Vizualizări articol: 1191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 6 voturi
Poliţiştii au termen de maxim 10 minute pentru a interveni la apelurile la 1122.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 4 mar 2014, 14:21:52
Nu nu i recunoaste...n are cum..toti sunt la fel...cum sa i re-recunosti pe toti? Si totusi ...Intreb si io,cu destul in gura: de la momentul apelului la 112,pan la momentul in care ajunge politistul la locul incidentului cine verifica? Intr un caz asemanator ,am reapelat si am specificat ca nu s a ajuns dupa o ora, doua trei ...si ?! Cine i verifica? ajun la birou,sau nu pleaca deloc si anunta ca s a intervenit in timp...Simplu...peste cinci zile intocmesc raportul..cine i verifica? Apa de ploaie...
2.   Off topic trimis de
( 4 mar 2014, 18:07:42
Ar trebui sa restudiezi Piramida lui Maslow si sa nu neglijezi niciun palier de-al acesteia, eventual sa te axezi pe nevoile dinspre baza.
3.   Sunt alte cauze decat piciorul iute. trimis de
( 4 mar 2014, 19:19:07
Mai bine a-ti dresa iepuri sa ajunga pentru apelul la 112. Astia taie dealul direct, aplica drumul cel mai scurt, ba mai fug si-n zig-zag, pentru deruta sefilor. Le puteti da si un GPS, iar cand cade un avion sigur fug in directia opusa si cand e vorba de taiat copaci prin oras astia nu stiu taie amenzi.
4.   On topic trimis de
( 4 mar 2014, 19:48:14
Un filosof al lumii antice spunea:
"Care este folosul stiintei pentru cel care nu este suficient luminat?
Caci la ce-i poate folosi oglinda celui lipsit de ochi?
Care este folosul invataturii indreptate doar spre facerea de rau?
Caci la ce foloseste o candela acoperita cu o oala?"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei