Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mar 2014 - Anul XIX, nr. 50 (5559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Supărare

Democrat-liberalii cer demisia celor doi viceprimari ai municipiului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Democrat-liberalii cer demisia celor doi viceprimari ai municipiului Suceava, Gavril Vîrvara - PSD şi Ovidiu Doroftei - PNL, după ce aceştia au lipsit de la şedinţa extraordinară a Consiliului Local convocată ieri de grupul PDL, în vederea aprobării Programului anual al finanţărilor nerambursabile din fonduri publice. De asemenea, PDL-iştii mai cer demisia social-democratului Gavril Vîrvara şi a liberalului Corneliu Vornicu din Comisia de turism, tineret şi sport.

„Surprinde şi intrigă în acelaşi timp absenţa de la şedinţă a celor doi viceprimari, Ovidiu Doroftei – PNL şi Gavril Vîrvara – PSD, care sunt şi consilieri locali şi care ar fi trebuit să fie azi (nr. luni, 3 martie) la serviciu. Domnul primar ar trebui să prezinte dovada că pentru astăzi cei doi sunt absenţi nemotivat. Pe parcursul zilei de vineri şi luni ne-am confruntat cu refuzul celor de la PSD şi PNL, în speţă domnii Corneliu Vornicu şi Gavril Varvara, de a convoca Comisia de turism, tineret şi sport. În consecinţă solicităm demisia celor doi viceprimari şi a consilierilor locali USL din comisia de sport a CL”, a declarat liderul grupului consilierilor PDL din deliberativul local, Lucian Harşovschi.

 

Harşovschi cere USL să renunţe la boicot şi să nu încerce impunerea unor decizii prin şantaj

El a criticat gestul consilierilor USL de a boicota şedinţa extraordinară de ieri, arătând că „este un gest politic fără precedent, sunt acţiuni specifice mai degrabă infantilismului politic”. „Detestăm subjugarea deciziilor din Consiliul Local intereselor proprii, personale şi de grup. Privim cu maximă îngrijorare gesturile USL, considerate iresponsabile. Facem apel către USL la responsabilitate în CL, să renunţe la boicot, să nu încerce impunerea unor decizii prin şantaj şi să accepte dialogul”, a spus Harşovschi. El a adăugat că prin proiectul care trebuia aprobat ieri ar fi urmat să obţină finanţare domeniile cultură, educaţie, social şi sport. Prin boicotarea acestei şedinţe, a subliniat Harşovschi, se blochează accesul la finanţare pentru proiectele din aceste domenii.

„Cel mai grav afectat este sportul: handbal, fotbal, rugby, volei, atletism, lupte, canotaj, box, hochei, dar şi proiectele culturale, ansambluri pentru copii şi tineret, activităţi educative pentru copii, tipărire şi achiziţii de carte, artă-vernisaj”, a menţionat democrat-liberalul. Lucian Harşovschi a ţinut să precizeze că, aşa cum s-a întâmplat şi la dezbaterea proiectului de buget pentru 2014, pentru proiectul de aprobare a Programului anual al finanţărilor nerambursabile din fonduri publice au avut loc mai multe întâlniri ale consilierilor locali de la toate partidele, la care a participat şi primarul Ion Lungu, unde s-au făcut propuneri şi s-a convenit o formă finală a proiectului. „Inadmisibil, în şedinţa de joi a CL, consilierii USL au venit cu foarte multe modificări la proiect. Nu putem fi de acord ca deciziile importante convenite prin dezbateri la Primăria Suceava să fie aruncate la coş şi promovate înţelegeri de prin crâşme sau ocolo unde se întâlnesc useliştii. Divorţaţi formal, doar ca să-şi conserve sau protejeze averea, USL riscă să facă mult rău sucevenilor, după nu ce nu au făcut nimic din ce au promis. Şi asta pentru că au ştiut dintotdeauna ceea ce zilele trecute un lider USL a şi recunoscut: USL – o cacialma”, a conchis Harşovschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Democrat-liberalii cer demisia celor doi viceprimari ai municipiului Suceava.
 Vizualizări articol: 1855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Democrat-liberalii cer demisia celor doi viceprimari ai municipiului Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PNL si PSD trimis de
( 4 mar 2014, 20:44:53
Isi demonstreaza iar ca sunt niste copii rasfatati care nu le pasa de Suceveni.

Acum ma adresez la cei de la USL (PSD + PNL) : domnilor, Sucevenii au ales si PDL. Din momentul in care voi nu respectati partidul ala, voi le dati o palma la toti alegatorii, le dati peste fata si la cei care v-au votat pe ei, deoarece politica nu este a face intalniri cu prietenii si sa decidem impreuna, inseamna a respecta si pe cei care isi nu ne place, si de dragul tuturor pe care ii conduceti, sa ii respectati si sa va inghititi orgoliile voastre pentru binele nostru ca asa va comandam noi care v-am votat!

Din punctul meu de vedere, ati primit o bila neagra imensa.
2.   PNL si PSD trimis de
( 4 mar 2014, 20:47:21
Isi demonstreaza iar ca sunt niste copii rasfatati care nu le pasa de Suceveni.

Acum ma adresez la cei de la USL (PSD + PNL) : domnilor, Sucevenii au ales si PDL. Din momentul in care voi nu respectati partidul ala, voi le dati o palma la toti alegatorii lor, le dati peste fata si la cei care v-au votat pe voi, deoarece politica nu este a face intalniri cu prietenii si sa decidem impreuna, inseamna a respecta si pe cei care nu va place, si de dragul tuturor pe care ii conduceti, sa ii respectati si sa va inghititi orgoliile voastre pentru binele nostru ca asa va comandam noi care v-am votat!

Din punctul meu de vedere, ati primit o bila neagra imensa.
3.   ;) trimis de
( 5 mar 2014, 18:47:17
Când PDLUL este de acord cu ceva si PSDUL nu gata incep sa se ceara demisiilaughing)))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei