Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mar 2014 - Anul XIX, nr. 50 (5559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ronnie, Panti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Nu cred că am mai avut vreodată o duminică atât de încărcată cu prezenţa unor sportivi realmente excepţionali, printre cei cinci la care fac trimitere numărându-se şi Pantilimon, portarul lui Manchester City, devenit de alaltăieri şi deţinător al unui trofeu la câştigarea căruia a avut o contribuţie cu totul extraordinară. Nu, Panti n-a scos cu totul extraordinar. Nu, Panti n-a scos mingi pe care scria „gol”, ci este coautor al golului decisiv, prin care City s-a desprins de la 1-1 la 2-1, degajând din propriul careu până aproape de celălalt o minge pe care parcă ar fi aşezat-o cu mâna pe gheata coechipierului. Preluare, ţinut mingea cât să mai vină ajutoare, deschidere-n stânga, centrare, şut şi gol. Totul, repet, având ca punct de plecare degajarea excepţională a lui Pantilimon. Stau şi mă întreb dacă mâine, în meciul contra Argentinei, va intra în poartă. Parcă văd că nu. În aceeaşi zi binecuvântată, am mai văzut la lucru într-un interval de 6 ore, şi vârfurile fotbalului mondial: Ronaldo, Messi, Ibrahimovici. CR 7 a avut, din nou, ghinion cu carul, abia târziu reuşind şi un gol (dar ce gol!) care păstrează diferenţa dintre Real şi Atletico la 3 puncte. Messi şi-a făcut şi el datoria, înscriind golul care făcea diferenţa de 2 (la ei, nu-i „scor periculos”!) dintre Barca şi Nimeni, în timp ce Ibra n-a înscris, dar a dat nişte pase de-a dreptul luminoase, cum nu am mai văzut de la Dobrin încoace. Toate minunăţiile de pe gazon au pălit însă în faţa recitalului susţinut de cel mai spectaculos virtuoz al tacului, Ronnie O'Sullivan. Finala Welsh Open a fost încununarea seriei de show-uri ale lui Ronnie, de luni până duminică, timp în care a câştigat ba cu 4-0, ba cu 5-1 ori 6-2, scorul ăsta ultim servindu-l lui John Higgins în semifinală. În finală, Ronnie l-a avut ca adversar pe Ding. Se ştie cât de dragi îi sunt în general chinezii lui Ronnie, astfel că la pauză (se juca „primul la 9”, deci un maximum posibil de 17 frames) nu s-a mirat nimeni că era 7-1. La reluare, Ding a câştigat primele 2 frames, şi s-a făcut 7-3. A mai punctat şi Ronnie: 8-3. A urmat nebunia: încheiere cu un break maxim: 147. Al 12-lea al carierei, prilej cu care Ronnie i-a bătut recordul lui Hendry. Îi mai trebuie vreo 42 de break-uri peste 100 ca să i-l bată şi pe ăsta (are deja 733!) şi încă două titluri mondiale. Pe primul îl va lua, sigur, luna viitoare.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ronnie, Panti.
 Vizualizări articol: 1547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ronnie, Panti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei