Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mar 2014 - Anul XIX, nr. 50 (5559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ofertă

Peste 200 de mii de euro pentru depozitarea în siguranţă a patrimoniului de la muzeu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Licitaţia pentru selecţia firmei care se va ocupa de ambalarea, transportul şi depozitarea în condiţii de siguranţă a patrimoniului de la Muzeul de Istorie din cadrul Muzeului Bucovinei a fost reluată, iar în data de 2 aprilie a.c. se vor deschide ofertele şi va începe procedura de evaluare. Managerul proiectului „O clădire de patrimoniu - muzeu pentru mileniul III”, de reabilitare a muzeului, Robert Greceanu, ne-a declarat, ieri, că suma alocată transferului şi depozitării patrimoniului pe durata celor 18 luni, cât sunt preconizate a dura reabilitarea şi amenajarea clădirii muzeului de istorie, este de aproximativ 215.000 de euro. Greceanu şi-a exprimat speranţa că, de data aceasta, ofertele cu care vor veni firmele interesate vor fi conforme cu cerinţele, astfel încât să se poată semna cât mai repede contractul şi să înceapă lucrările.

 

Costurile restaurării şi amenajării clădirii depăşesc 13 milioane de euro

De altfel, muzeul a început deja mutarea birourilor într-o clădire vecină, la Romcereal. „Cu materialele pentru ambalare pe care le avem vom începe desfacerea expoziţiei permanente, ca să dăm cale liberă constructorului imediat ce se semnează contractul. Începem de sus şi rămâne ca la final să mutăm piatra şi ceramica, un patrimoniu mai puţin sensibil”, ne-a declarat directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

În operaţiunea de ambalare şi transport vor fi implicaţi şi 10 conservatori din cadrul muzeului, pentru a avea siguranţa că acţiunea se va derula în cele mai bune condiţii şi conform legii.

În ceea ce priveşte mutarea Sălii Tronului la Iulius Mall, între Consiliul Judeţean Suceava, muzeu şi  mall există un acord de principiu, dar până acum nu s-a finalizat într-un document scris.

Costurile de reabilitare şi amenajare a clădirii de patrimoniu în care funcționează Muzeul de Istorie se ridică la peste 13,4 milioane de euro şi vor fi acoperite din bani europeni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de mii de euro pentru depozitarea în siguranţă a patrimoniului de la muzeu.
 Vizualizări articol: 1445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 200 de mii de euro pentru depozitarea în siguranţă a patrimoniului de la muzeu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei