Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 ian 2014 - Anul XIX, nr. 21 (5530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La judecată

Minorul care şi-a ucis bunicul cu 24 de lovituri de cuţit le-a spus anchetatorilor că era în legitimă apărare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus ieri trimiterea în judecată a minorului în vârstă de 17 ani care, în luna decembrie a anului trecut, şi-a ucis bunicul, înjunghiindu-l de mai multe ori cu un cuţit de bucătărie.

Anchetatorii au numărat nu mai puţin de 24 de lovituri de cuţit în diverse zone vitale ale corpului, însă adolescentul, Daniel Marian Blasciuc, susţine că el şi-a înjunghiat bunicul doar de două ori şi atunci în legitimă apărare.

 

Divorţul părinţilor, scandal în familie

Daniel Marian Blasciuc locuia împreună cu mama sa şi ceilalţi cinci fraţi minori, pe raza comunei Marginea. Tatăl lor era plecat la muncă în Italia, de mai mulţi ani, iar neînţelegerile dintre el şi soţia sa au făcut ca cei doi să ajungă la divorţ.

Din momentul în care s-a pus problema divorţului, părinţii bărbatului au început să o acuze pe soţia fiului lor, susţinând că ea ar fi fost de vină pentru destrămarea căsniciei. De la acuzaţii s-a ajuns în scurt timp la jigniri şi ameninţări cu acte de violenţă, ajungându-se la o stare de ură şi de tensiune.

În dimineaţa zilei de 16 decembrie 2013, Daniel Marian Blasciuc i-a spus mamei sale că se duce la casa bunicilor, pentru a le cere acestora să înceteze situaţia conflictuală.

Procurorii criminalişti susţin că minorul s-a înarmat de acasă cu un cuţit de bucătărie, cu lungimea de aproximativ 30 de centimetri, şi odată ajuns în casa bunicilor săi a început să se certe cu aceştia.

La un moment dat, adolescentul s-a năpustit asupra bunicului său (Constantin Blasciuc, în vârstă de 67 de ani), lovindu-l cu cuţitul de mai multe ori.

Totul s-a petrecut sub ochii bunicii, care de frică a ieşit din casă şi s-a dus să ceară ajutor la nişte vecini.

Când s-au întors, bărbatul în vârstă de 67 de ani era căzut pe treptele din faţa locuinţei, în stare de agonie, plin de sânge, iar nepotul lor plecase de la faţa locului, nu înainte de a arunca cuţitul în grădina din curtea casei.

Până să vină ambulanţa la faţa locului, Constantin Blasciuc şi-a dat ultima suflare.

 

Ce a declarat minorul la audieri

Audiat de procurorii criminalişti, adolescentul în vârstă de 17 ani a venit cu o altă variantă. El a declarat că într-adevăr s-a dus la casa bunicilor săi în acea dimineaţă, cu intenţia de a-i convinge să-i lase mama în pace.

Bunicul său, susţinea minorul, s-a enervat şi a început să-l ia la înjurături, iar la un moment dat bătrânul a luat un cuţit de pe masă şi şi-a atacat nepotul. Minorul a mai povestit la audieri că a reuşit să îşi dezarmeze bunicul, iar în lupta corp la corp ce a urmat l-a „înţepat” pe acesta în zona stomacului şi mai apoi l-a mai lovit o dată cu cuţitul în zona gâtului.

Anchetatorii au respins însă această ipoteză, a legitimei apărări, concluzionând că din ancheta lor a rezultat „fără nici un dubiu intenţia clară a inculpatului de a suprima viaţa bunicului său”.

Arestat preventiv la o zi de la comiterea faptei, Daniel Marian Blasciuc a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

 

Mama minorului, cercetată pentru instigare la omor

În acest dosar, a fost cercetată şi mama minorului pus sub acuzare. Femeia, Victoriţa Blasciuc a fost acuzată de instigare la infracţiune de omor calificat, după ce persoane din familie au declarat că ea ar fi fost cea care şi-a împins băiatul cel mare să comită crima.

Procurorii însă au decis în urma cercetărilor să dispună neînceperea urmăririi penale faţă de femeie, considerând că din anchetă nu a rezultat existenţa acestei infracţiuni.

„Nu au rezultat probe ori indicii temeinice care să ateste faptul că susnumita, cu intenţie l-a determinat pe inculpat să săvârşească o faptă prevăzută de legea penală, aşa cum cere expres textul incriminator”, se arată în rechizitoriul înaintat instanţei de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minorul care şi-a ucis bunicul cu 24 de lovituri de cuţit le-a spus anchetatorilor că era în legitimă apărare.
 Vizualizări articol: 5125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Minorul care şi-a ucis bunicul cu 24 de lovituri de cuţit le-a spus anchetatorilor că era în legitimă apărare1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei