Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 283 (5490)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiecte

Două investiţii importante au fost inaugurate în comuna Sadova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două investiţii importante au fost inaugurate la începutul acestei săptămâni în comuna Sadova, în prezenţa primarului Mihai Otcu Constantinescu, a preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi a prefectului Florin Sinescu. Este vorba despre un pod peste pârâul Sadova, investiţie realizată din fondurile proprii ale primăriei, şi de reabilitarea clădirii dispensarului din această comună, lucrări realizate din fonduri europene, printr-un proiect finanţat prin Grupul de Acţiune Locală „Bucovina de Munte”.

După slujba de sfinţire a podului de peste pârâul Sadova, primarul acestei comune a ţinut să precizeze că investiţia s-a ridicat la suma de 407.000 de lei. Mihai Otcu Constantinescu a precizat că acest pod este extrem de important pentru cele 200 de familii care locuiesc în zona „Pârâul Morii”.

„Mă bucur că am ajuns să vedem această lucrare finalizată. Este o investiţie mult aşteptată de cetăţenii din comuna Sadova, dar mai ales de cei din zona <Pârâul Morii>. Era necesară această investiţie pentru că vechiul pod era distrus, iar construcţia unuia nou nu mai putea suporta amânare. De asemenea, acest pod va deservi şi cetăţenii din Câmpulung Moldovenesc, pentru că atunci când a fost blocat DN 17, ruta ocolitoare era prin Sadova”, a declarat primarul din Sadova, care a ţinut să mulţumescă membrilor Consiliului Local al comunei pentru faptul că i-au acordat sprijinul pentru realizarea acestei investiţii.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a ţinut să precizeze că realizarea acestei investiţii este extrem de importantă pentru această comună.

„Iată că anul acesta reuşim să facem două lucruri importante, pentru că, pe lângă acest pod, s-a terminat şi investiţia la podul principal peste drumul naţional. Şi vreau să felicit primarul comunei, Consiliul Local şi gospodarii de aici. Suntem alături de dumneavoastră şi încercăm să vă ajutăm atât cât putem”, a spus Nechifor.

Prezent la inaugurarea podului, prefectul Florin Sinescu a apreciat la rândul său efortul primăriei de a aloca fonduri pentru realizarea acestei investiţii.

 

Dispensarul din Sadova a fost modernizat cu fonduri europene

Cel de-al doilea obiectiv finalizat în comuna Sadova a fost modernizarea dispensarului medical, investiţiade 35.000 de euro fiind asigurată din fonduri europene prin Grupul de Acţiune Locală „Bucovina de Munte”. Primarul din Sadova a explicat că investiţia a presupus refacerea infrastructurii de bază a clădirii, respectiv faţada, acoperişul şi tâmplăria interioară şi exterioară. Mihai Otcu Constantinescu a precizat că în dispensar vor funcţia cabinetele a doi medici, unul de familie şi un stomatolog, iar în viitor va fi amenajat şi un punct farmaceutic.

„Vreau să mulţumesc echipei tehnice şi preşedintelui Grupului de Acţiune Locală, Ioan Bogdan Codreanu, pentru acest proiect, precum şi firmei  Casa Design, care a realizat lucrările”, a spus Constantinescu.

Investiţia în modernizarea dispensarului a fost apreciată şi de Cătălin Nechifor, el subliniind importanţa realizării unor astfel de proiecte care rezolvă probleme punctuale ale comunităţilor.

„Vă încurajez ca împreună, în această zonă atât de frumoasă pe care o aveţi sub coordonare Grupului de Acţiune Locală, să vă gândiţi şi la alte proiecte de genul acesta. Nu tot timpul un proiect de mari dimensiuni e suficient. Cred că de multe ori e foarte bine să avem proiecte de mai mici dimensiuni, care se realizează în mai multe părţi ale unei comunei, pentru că astfel ne adresăm tuturor locuitorilor unei comunităţi, aşa cum e Sadova”, a spus Nechifor.

La rândul său, Florin Sinescu a declarat că este extrem de important că în această zonă a judeţului se realizează proiecte prin Grupul de Acţiune Locală „Bucovina de Munte” astfel încât vor putea fi realizate investiţii în funcţie de nevoie reale ale populaţiei.

Prezent la inaugurarea modernizării dispensarului, preşedintele GAL „Bucovina de Munte”, Ioan Bogdan Codreanu, a afirmat că meritul pentru realizarea acestui proiect, dar şi al celor din celelalte localităţi care fac parte din această asociaţie aparţine echipei tehnice a grupului. „Sunt bucuros şi sunt convins că în continuare acest Grup de Acţiune Locală va participa şi îşi va pune amprenta în dezvoltarea localităţilor din această asociaţie”, a încheiat Codreanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două investiţii importante au fost inaugurate în comuna Sadova.
 Vizualizări articol: 4309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Două investiţii importante au fost inaugurate în comuna Sadova3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A inceput campania???? trimis de
( 4 dec 2013, 11:22:40
Ce cauta Nechifor si prefectul acolo daca investitiile nu au nici o treaba cu ei? Una a fost facuta cu fonduri proprii iar cealalta cu fonduri europene. S-au a inceput campania electorala.....Ce-i drept Nechifor nu poate decat sa inaugureze ce au facut primarii cu fonduri proprii sau europene, ca bani de la CJ de unde? Se mai bucura si el saracu ca e chemat pe la o inaugurare ca el la CJ si asa nu are ce inaugura.
1.1  RE: A inceput campania???? trimis de
( 4 dec 2013, 11:24:08
scuzati greselile de ortografie!...sunt grabit
2.   Bun trimis de
( 4 dec 2013, 11:35:44
Bravo domnule prima. Este de apreciat faptul ca s-au facut lucrari din fonduri proprii, lucru mai rar intalnit. Cat despre Nechifor .........
3.   Bun trimis de
( 4 dec 2013, 11:35:46
Bravo domnule prima. Este de apreciat faptul ca s-au facut lucrari din fonduri proprii, lucru mai rar intalnit. Cat despre Nechifor .........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei