Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 214 (5421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Protest spontan

Artiştii Ansamblului „Ciprian Porumbescu” au refuzat să cânte pe aceeaşi scenă cu Margareta Clipa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un eveniment medical organizat joi seară la restaurantul Gloria din Suceava a fost compromis din cauza unor neînţelegeri între artiştii Ansamblului Folcloric „Ciprian Porumbescu” şi interpreta de muzică populară Margareta Clipa. Episodul s-a consumat în jurul orei 21.00, la recepţia oferită de Colegiul Judeţean al Medicilor Dentişti pentru a marca debutul conferinţei naţionale de specialitate. Cei 25 de componenţi ai ansamblului au lăsat audienţa stupefiată în momentul în care au părăsit sala fără nici o explicaţie, dând de înţeles că nu doresc să evolueze pe aceeaşi scenă cu îndrăgita cântăreaţă. Deşi mai aveau jumătate de oră până la finalul programului artistic pe care au fost plătiţi să-l susţină, membrii Ansamblului Folcloric „Ciprian Porumbescu” şi-au strâns instrumentele şi au plecat în momentul în care la microfon a fost anunţată Margareta Clipa. Interpreta urma să susţină un recital de două piese alături de artiştii ansamblului, dar a fost nevoită să aducă un negativ pentru a putea continua spectacolul. Momentele penibile trăite joi seară au marcat-o profund pe solistă, care la finalul reprezentaţiei, când era departe de ochii publicului, a izbucnit în plâns.

 

Conducerea ansamblului condamnă gestul artiştilor şi anunţă sancţiuni împotriva lor

Directorul interimar al Ansamblului Folcloric „Ciprian Porumbescu”, Tamira Gonda Cojocariu, a confirmat ieri incidentul şi a declarat că regretă gestul celor 25 de artişti. Ea nu a dorit să discute motivele pentru care Margareta Clipa a fost pusă la zid, însă a precizat că atitudinea ostilă manifestată faţă de  cântăreaţă nu va fi trecută cu vederea de conducerea Ansamblului. Tamira Gonda Cojocariu a anunţat că artiştii vor fi pedepsiţi pentru că au întrerupt programul, măsurile urmând a fi anunţate în cel mai scurt timp.

„Am înţeles că este un conflict mai vechi pe care nu vreau să-l comentez. Deocamdată analizăm termenii contractului pentru a putea identifica sancţiunile pe care le putem aplica în acest caz. Este primul incident de acest gen, până acum nu ne-am mai confruntat cu aşa ceva. Vom da o declaraţie cât de curând”, a spus directorul Ansamblului „Ciprian Porumbescu”.

Modul în care artiştii au înţeles să-şi rezolve problemele cu cântăreaţa Margareta Clipa, angajată ca solistă la ansamblu, nu a fost agreat de organizatorul manifestării ştiinţifice, dentistul Ioan Costea.

 

Organizatorii evenimentului medical ameninţă cu neplata onorariului pe care urma să-l încaseze Ansamblul

Medicul a denunţat lipsa de respect faţă de invitaţii săi, declarând că se simte îndreptăţit să nu le mai plătească artiştilor onorariul.

„Era o petrecere privată, organizată de noi, în cadrul unui eveniment medical important, cu participare din toată ţara, iar ei trebuiau să respecte nişte condiţii. Au lezat imaginea judeţului nostru, au stricat o manifestare ştiinţifică la care noi am muncit foarte mult şi luăm în calcul varianta de a nu le plăti onorariul stabilit”, a spus Ioan Costea, preşedintele Colegiului Judeţean al Medicilor Dentişti.

Surse din mediul cultural ne-au declarat ieri că protestul de la recepţia de joi seară are la bază un conflict de opinie dintre artişti şi solistă, primii fiind revoltaţi de comportamentul Margaretei Clipa, care ar fi bruscat-o pe Herna Săndulean, cea care a fost angajată să impresarieze ansamblul. Totul ar fi pornit de la un incident din luna iunie, când Herna Săndulean ar fi adus-o pe scena de la Zilele Sucevei pe mai tânăra cântăreaţă Andreea Chiseliţă, artistă neagreată de Margareta Clipa. Scandalul a izbucnit în autocarul care-i ducea pe artişti la Iulius Mall, acolo unde urma să fie susţinut spectacolul. Supărată de situaţie, cunoscuta solistă i-ar fi aruncat impresarei cuvinte grele, după care ar fi prins-o brusc de mâini. În urma acestei dispute, Herna Săndulean s-ar fi internat în spital şi ar fi obţinut mai multe zile de concediu medical, anunţând ulterior că-şi rezervă dreptul de a o acţiona în instanţă pe cântăreaţă.

 

Un conflict mai vechi dintre solistă şi impresarul ansamblului, Herna Săndulean, motivul scandalului

Sorin Filip, fostul şef al Ansamblului Folcloric „Ciprian Porumbescu”, a confirmat ieri incidentul de la Zilele Sucevei, subliniind că Margareta Clipa are obiceiul de a-i jigni pe cei din jurul ei atunci când nu-i convine ceva. „N-am fost de faţă, dar am auzit că Herna Săndulean a crezut că va fi agresată fizic şi s-a speriat foarte tare. Ea este diabetică, iar din cauza şocului a făcut un accident vascular cerebral în urma căruia şi-a pierdut vederea la ochiul drept în proporţie de 80%. Margareta Clipa vorbeşte urât cu toată lumea dacă are vreo nemulţumire. Şi pe mine m-a făcut în toate felurile. Am tot respectul pentru cariera ei profesională, pentru artista care este, dar nu şi pentru ea ca om. În toţi cei patru ani cât am fost la conducerea ansamblului a făcut ce-a vrut, a venit la spectacole când a avut ea chef. În 2012, din circa 20 de spectacole la care trebuie să cânte, a participat la şapte. Am tolerat şi am tăcut de fiecare dată pentru a nu păta numele acestei instituţii publice. Nu e pentru prima oară când agresează pe cineva. Nu poţi călca oamenii în picioare chiar dacă eşti vedetă”, a spus Sorin Filip.

 

Margareta Clipa se consideră o victimă a schimbărilor de la nivel de conducere produse recent la ansamblu

Am reuşit ieri s-o contactăm telefonic pe Herna Săndulean, însă angajata Ansamblului Folcloric „Ciprian Porumbescu” nu a dorit să comenteze în nici un fel relaţia pe care o are cu colega sa, Margareta Clipa. Mai multe de spus a avut însă celebra solistă, care nu s-a ferit să-şi expună punctul de vedere cu privire la incidentul de joi seară, de la restaurantul Gloria. După ce a cerut asigurări că discuţia telefonică pe care o purtăm nu este înregistrată, Margareta Clipa ne-a declarat că se consideră un „ţap ispăşitor”, o victimă a schimbărilor de la nivel de conducere produse recent la ansamblu. Solista este de părere că artiştii au fost influenţaţi şi instigaţi împotriva ei de cei care acum nu mai sunt la şefia acestei instituţii.

„Nu am să dau nici un nume, pentru că ei îşi doresc să mă provoace. Eu nu am să reacţionez în nici un fel pentru că nu vreau să ajung subiect de presă. Nu mă simt vinovată cu nimic şi am acceptat să vorbesc pentru că multă lume mă opreşte pe stradă şi mă întreabă dacă e adevărat ce s-a întâmplat în urmă cu două luni. Nu am bătut-o pe Herna Săndulean, a fost o simplă discuţie între femei”.

 

Solista vrea să mute conflictul de pe scenă în sălile de judecată

Margareta Clipa s-a arătat dezamăgită de atitudinea colegilor din ansamblu, dar a ţinut să precizeze că nu-i condamnă pentru acest gest. „Ei sunt tineri şi nu înţeleg ce fac”, a opinat solista, care şi-a mărturisit intenţia de a tranşa conflictul în sala de judecată. „Eu prefer să mă abţin şi să nu-mi fac dreptate la presă sau în altă parte. Joi seară eu mi-am cerut scuze în numele colegilor mei şi am reuşit să fac singură un spectacol mai frumos decât mi-am propus”, a adăugat cântăreţa.

Margareta Clipa susţine că acuzele care i se aduc de fostul ei şef, Sorin Filip, sunt neadevărate, apreciind că este persecutată de colegi din cauza succesului pe care-l are la public.

„M-au dat deoparte, mă chemau la spectacole doar când le convenea. Eu am un număr de contracte pe care mi le onorez în fiecare an. Îmi aduc atingere imaginii pentru că sunt invidioşi. Eu am dorit mereu să promovez imaginea Bucovinei şi a ansamblului şi să nu le târăsc în noroi, aşa cum face Herna Săndulean, împotriva căreia nu s-au luat niciodată măsuri. Nu e de datoria mea să-i judec pe alţii, eu îmi văd de viaţa mea, de carieră şi nu de bârfe”, a mai transmis Margareta Clipa.

Recepţia de joi seară a marcat deschiderea lucrărilor din cadrul Conferinţei Naţionale a Medicilor Dentişti „Orientări Noi în Practica Medicală”. Manifestarea se desfăşoară la Suceava în perioada 12-14 septembrie şi reuneşte zeci de specialişti din judeţul nostru, dar şi din Bucureşti, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Bistriţa, Vrancea, Prahova. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Artiştii Ansamblului „Ciprian Porumbescu” au refuzat să cânte pe aceeaşi scenă cu Margareta Clipa.
 Vizualizări articol: 11407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 21 voturi
Artiştii Ansamblului „Ciprian Porumbescu” au refuzat să cânte pe aceeaşi scenă cu Margareta Clipa3.3521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Celebritatea are si revers ! trimis de
(14 sep 2013, 11:39:30
Din ce se poare intelege din articol , sunt neintelegeri mai vechi, dar asta nu ar trebui sa se manifeste in public . Este regretabil ca Ansamblul Ciprian Porumbescu sa aiba de suferit de pe urma acestor divergente.
2.   Cand 3 oameni iti spun ca esti beat trimis de
(14 sep 2013, 12:27:25
du-te si te culca, probabil au dreptate! Dar cand sunt 25? Membrii ansamblului ar fi trebuit sa cunoasca programul si sa isi precizeze optiunile, inainte sa se produca penibilul. Si mai penibil este, insa, faptul ca o organizatie asa de distinsa, cum e Colegiul medicilor, invita pe cineva precum Margareta Clipa sa le cante. Niste tarani!
Cinste Ansamblului, care inca mai pastreaza si urmeaza filonul folcloric autentic.
3.   Minciuni trimis de
(15 sep 2013, 09:22:23
Cei care au comandat acest articol (se știu ei) sunt niște nesimtiti ordinari si totodata mincinosi. Dacă au văzut că nu le merge minciuna cu acei dansatori, ca motiv al discutiei dintre dna Margareta si Herna de Zilele Sucevei (pt că a fost un mare fâs), au revenit cu un nou motiv, mai condimentat, cu Andreea Chisăliță... Vă spun în cunoștință de cauză că dna Margareta chiar nu are nimic cu acest copil, bă chiar a avut cuvinte de laudă la adresa ei. Nemernicia lui Sorin Filip este fără limite... Mai bine și-ar vedea de problemele sale, că are...slavă domnului (bătaia de joc față de femeia care l-a crescut, lipsa de respect și nesimțirea față de cei ce l-au cununat, etc). Cât despre cei din orchestra ansamblului, se vede de la o poștă că e comandă... Atât vă spun și vă las să analizați singuri : marea majoritate a celor din orchestră sunt fini sau cumătri cu acest așa-zis fost director, pentru că strategia sa de conducere - pe toți cei care vociferează apropie-i prin relații de cumetrenie, ca să acoperi lipsa ta de profesionalism managerial și să realizezi nestingherit toate măgăriile pe care ți le-ai propus.
4.   TARANCA DE BOTSANI! trimis de
(15 sep 2013, 14:53:19
CE-ar fi sa-si ''inventeze'' cucoana asta un ansablu al ei la'' Botsani'', ca eu sincer n-o mai pot suporta cat de taranca needucata e (a se vedea megascandalul cu dl.Recolciuc!, cand s-a comportat ca o mahalagioaica .....ce e defapt!)
Respect artistilor adevarati, ea nu face altceva decat sa copie stilul DOAMNEI SOFIA VICOVEANCA, vazand ca e un stil de succes, dar lipsindu-i esentialul : EDUCATIA, bunul simt, respectul!
5.   Pro...adevar trimis de
(18 sep 2013, 00:10:24
Oare nu v-ati saturat de playback?Margareta imi este prietena veche,dar orchestra a avut dreptate.Am"gustat"din cupa pantomimei si este penibil.Aceste soliste sa mai puna"gura"si sa mai cante.Chiar si singure.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei