Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 125 (5332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În primele patru luni din 2013

16 infracţiuni în zona şcolilor. Victime: 14 elevi şi un cadru didactic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii structurilor de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava au lansat la sfârşitul săptămânii trecute campania de prevenire a violenţei în mediul şcolar ,,Să exmatriculăm violenţa şcolară!”, campanie care se va desfăşura în perioada 1 iunie - 20 decembrie 2013.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, a arătat că în primele patru luni ale acestui an s-au înregistrat la nivelul judeţului 16 infracţiuni săvârşite în şcoli (10) sau în zona unităţilor de învăţământ (6), în care au fost implicaţi şi elevi.

Cele mai multe dintre infracţiuni sunt de lovire şi alte violenţe (10) și furturi (5), alături de o faptă de distrugere.

14 elevi sunt autori, iar 14 victime, în categoria victimelor intrând şi un cadru didactic.

„Chiar dacă se remarcă un trend descendent al violenţei în mediul şcolar, fiecare din partenerii cu atribuţii în menţinerea siguranţei în şcoală trebuie să se implice activ şi  constant pentru prevenirea unor situaţii de risc şi a unor evenimente negative”, a declarat inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

 

Campania, împărţită în patru etape, inclusiv pe perioada vacanţei de vară

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a precizat că, în cadrul campaniei, începând cu data de 3 iunie şi până la sfârşitul anului şcolar 2012/2013, vor fi desfăşurate activităţi de informare în unităţile de învăţământ preuniversitar, urmând a fi desfăşurate activităţi de responsabilizare şi conştientizare a elevilor cu privire la consecinţele în plan juridic şi personal generate de adoptarea unui comportament violent.

Pe perioada de desfăşurare a examenului de bacalaureat şi a activităţilor conexe, poliţiştii de proximitate vor desfăşura activităţi specifice de prevenire a actelor de violenţă în zona unităţilor de învăţământ.

În cea de-a treia etapă, pe perioada vacanţei de vară, în cadrul campaniei vor fi organizate trei şcoli de vară în municipiul Suceava, dar şi în localitatea Ciocăneşti, unde vor fi desfăşurate de poliţiştii de prevenire workshop-uri pe tema prevenirii delincvenţei juvenile şi a violenţei în mediul şcolar.

Cea de-a patra etapă va cuprinde perioada octombrie-decembrie 2013, când vor fi reluate activităţile preventive în mediul şcolar.

Activităţile de campanie sunt susţinute cu 5.000 de afişe şi 15.000 de flyere cu recomandări preventive, care vor fi afişate şi înmânate elevilor.

De asemenea, în cadrul campaniei a fost realizat în format PowerPoint un material sintetic de transpunere a Codului Penal pe înţelesul minorilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

Lansarea campaniei a avut loc vineri, 31 mai, la sediul IPJ Suceava, unde împreună cu ING Bank a fost organizat un concurs de pictură pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani.

Peste 80 de copii au participat la această activitate, cu toţii primind diplome, rechizite şi dulciuri pentru desenele realizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 16 infracţiuni în zona şcolilor. Victime: 14 elevi şi un cadru didactic.
 Vizualizări articol: 1462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
16 infracţiuni în zona şcolilor. Victime: 14 elevi şi un cadru didactic3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei