Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 18 (5225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Economic

Firmele sucevene cu o cifră de afaceri mai mică de 65.000 de euro vor plăti impozit pe venit de 3%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate firmele din judeţ care în anul 2012 au avut o cifră de afaceri mai mică de 65.000 de euro vor intra automat la un nou sistem de impozitare. Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, Petrică Ropotă, a declarat că potrivit prevederilor Codului Fiscal, începând cu 1 februarie 2013, toate firmele care anul trecut au înregistrat o cifră de afaceri mai mică decât suma amintită anterior vor intra automat în categoria microîntreprinderilor care plătesc impozitul de 3% din venit.

„Aceste firme intră în baza de date a DGFP Suceava ca plătitori ai impozitului de 3% din venit, fără a avea posibilitatea de a alege o altă categorie de impozitare, respectiv impozitul pe profit”, a precizat Petrică Ropotă. El a explicat că această măsură a fost luată pentru a asigura un sistem fiscal echitabil şi corect pentru toţi contribuabilii plătitori, atât de impozit pe profit, cât şi pentru microîntreprinderi.

Directorul Finanţelor sucevene a ţinut să precizeze că printre contribuabilii care au o cifră de afaceri de până la 65.000 de euro sunt şi agenţi economici care în momentul de faţă sunt plătitori de TVA. Petrică Ropotă a subliniat că după data de 1 februarie 2013, firmele care vor intra în categoria de microîntreprinderi care plătesc impozitul de 3% pe venit vor putea să opteze pentru a nu mai fi plătitoare de TVA.

„Această modificare le dă posibilitatea acestor agenţi economici să aleagă dacă mai rămân plătitori de TVA sau dacă vor ieşi de la plata TVA, în funcţie de cum consideră fiecare că e mai bine pentru activitatea sa”, a spus Petrică Ropotă.

Nu în ultimul rând, directorul DGFP Suceava a arătat că modificarea condiţiilor de aplicare a sistemului pe venitul microîntreprinderilor urmăreşte aducerea în rândul contribuabililor plătitori şi a acelora care înregistrează, pierderi concomitent cu derularea unor cifre de afaceri importante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele sucevene cu o cifră de afaceri mai mică de 65.000 de euro vor plăti impozit pe venit de 3%.
 Vizualizări articol: 2420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Firmele sucevene cu o cifră de afaceri mai mică de 65.000 de euro vor plăti impozit pe venit de 3%5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei