Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2012 - Anul XVII, nr. 272 (5177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Reparaţie târzie

Pilonul de care au murit striviţi trei oameni va fi semnalizat tardiv cu balize cu galben intermitent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pilonul de la viitoarea şosea de centură a Sucevei care taie DN 17, la ieşirea din Şcheia spre Stroieşti, locul în care doi adulţi şi un copil în vârstă de 10 ani au murit în cumplitul accident rutier de sâmbătă seara, va fi semnalizat suplimentar, cu balize de avertizare luminoase, cu galben intermitent. Constructorul SCCF Iaşi a dat garanţii şefilor Poliţiei Rutiere că până astăzi balizele deja montate vor avea şi semnalizarea luminoasă suplimentară, ca măsură în plus pentru evitarea unei noi tragedii.

Pe data de 12 noiembrie, Serviciul Rutier Suceava a înaintat o solicitare de completare a semnalizării, cu balize cu lămpi cu lumină galbenă intermitentă, însă firma care răspunde de amenajarea drumului nu a luat nici o măsură. Chiar şi în aceste condiţii, poliţiştii rutieri spun că nu au cum să amendeze SCCF Iaşi, semnalizarea prevăzută de legislaţie existând.

Subcomisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a declarat: „În zonă erau instalate indicatoare de limitare succesivă a vitezei, de depăşire interzisă, precum şi indicator de avertizare lucrări şi de ocolire. Atunci când un şofer are în faţă indicator de limitare a vitezei la 30 de kilometri la oră trebuie să frâneze, pentru a evita orice pericol. Din păcate, de multe ori dinspre Stroieşti spre Suceava se vine cu viteză, iar în cazul accidentului de sâmbătă ceaţa a fost un factor care a contribuit decisiv la tragedie”.

Jucan a mai precizat că a cerut constructorului ca pe direcţia Stroieşti-Suceava, acolo unde pilonul din mijlocul DN 17 se evită printr-o curbă foarte strânsă, balizele de avertizare să fie montate pe o distanţă de 200 de metri.

 

Avertismente ignorate până la pierderea a trei vieţi

Sâmbăta trecută, în jurul orei 17.40, un autocamion marca MAN, încărcat cu lemn, care circula pe direcţia Stroieşti-Suceava, s-a zdrobit de pilonul viitoarei şosele de centură, pilon dispus pe DN 17, şi care trebuie ocolit prin stânga. Maşina era condusă de un bărbat în vârstă de 48 de ani din Bosanci, alături de care se afla un consătean de 64 de ani şi nepoţelul acestuia din urmă. Impactul cu pilonul de beton nu le-a lăsat nici o şansă de supravieţuire celor trei. Cei trei au fost supuşi unui dublu teribil şoc, o dată în urma coliziunii cu zidul, apoi din cauza presiunii încărcăturii de material lemnos din camion, care a strivit din spate cabina. Nu mai puţin de două ore le-au trebuit pompierilor pentru a scoate cele trei trupuri neînsufleţite dintre fiarele contorsionate ale camionului.

Neglijenţa în semnalizarea suplimentară rutieră a acestui drum, cu atât mai mult în condiţii de sezon rece, precum şi slaba întreţinere a indicatoarelor existente, multe dintre el foarte puţin vizibile, a contribuit la această tragedie, fie că vor sau nu să recunoască factorii responsabili. Chiar primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, a avertizat că, din cauza semnalizării rutiere insuficiente, înaintea acestei tragedii au mai avut loc patru evenimente rutiere în acelaşi loc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pilonul de care au murit striviţi trei oameni va fi semnalizat tardiv cu balize cu galben intermitent.
 Vizualizări articol: 3759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Pilonul de care au murit striviţi trei oameni va fi semnalizat tardiv cu balize cu galben intermitent5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa trebuia de la inceput ( semnalizat ) trimis de
(20 nov 2012, 13:56:50
a trebuit sa moara oameni ca sa va gandit isa semnalizati.... sunteti prosti cu totii . dar mai ales in frunte cu ingineru lui peste prajit... acolo trebuia pus un tunel ceva...sa treci pe dedesubt...IN NICI O TARA NU E O OPERA DE ARTA ASA CUM ATI FACUT VOI !!! V_AS DA PE TOTI IN JUDECATA NESIMTITILOR !!
2.   Degeaba trimis de
(20 nov 2012, 14:00:38
DL JUCAN, te-ai gandit ca pe timp de ceata, jaful ala de indicator poate nu se vedea.Asta-i ploaie de vara, ca era indicator, ca sa fiti voi acoperiti.La urma si daca merge cineva cu 30 km/ora, daca nu vede din diferite motive pilonul, l-ar putea evita.Va spun eu ca nu.
3.   Domnule Jucan , nu-i de joaca !!!!!! trimis de
(20 nov 2012, 17:51:03
Stimate domnule sef al politiei rutiere , in calitateq mea de cetatean si conducator auto cu experienta va semnalez ca va revine sarcina de a informa institutiile in drept asupra faptului ca intersectia drumului de centura cu DN17 nu respecta normele tehnice si in consecinta sa faceti demersurile necesare pentru modificarea solutiei constructive.
Personal , cand am trecut prima data prin aceasta zona , pe langa pilonul intersectiei, acum vre-o luna si ceva , vazand configuratia in unghi drept a benzilor de circulatie din jurul pilonului central, nu m-am putut abtine sa nu comentez (marturisesc ca am tras si o sudalma la adresa proiectantului ) si m-am intrebat daca o masina de tonaj cu remorca se poate incadra sa circule corect si am facut remarca "sa vezi ca aici o sa se intample nenorociri" si fara lipsa de modestie se vede ca am fost un proroc pagubos. Probabil din cauza exproprierilor s-a optat pentru o asemenea inghesuire a cailor de rulare , dar nu era permis un asemenea compromis. Daca as face parte din familia celor napastuiti de nenorocirea produsa de acesti proiectanti debili i-as actiona in instanta pentru daune .
Nu sunt specialist in constructii dar cred ca 3 deschideri de 8 m ar fi costat poate putin mai mult decat bulumacul pus de-a curmezisul drumului pe langa care trebuie sa circuli ca farfuriile zburatoare adica cu viraje in unghi drept. Nu stiu daca cineva in tara asta mai poate face ceva pentru cultura "lucrului bine facut" dar asemenea realizari le vedem tot mai des si sunt rezultatelor goanei dupa profitul obtinut din reducerea costurilor prin simplificarea solutiilor constructive pe principiul romanesc "lasa ca merge si asa".
Nu merge ba contructori tampiti indolenti si iresponsabil. Cu aceasta ocazie va semnalez si o gramada de constructii ale caror structuri de rezistenta se bazeaza pe acelasi principiu as spune ca o sa mai vorbim de asta dupa primul cutremur..dar mi-e frica sa nu prorocesc din nou..
4.   Las` ca prislea Nichifor muta pilonul. E de prost. trimis de
(20 nov 2012, 19:58:03
Va spun eu ca or sa mai fie asa ceva, NUMAI UN TAPINAR CA FLUTUR PUTEA DA DRUMUL LA ASA PROIECT. In rest soferul e de vina, in conditiile atmosferice de atunci a mers ca berbecul. FARA SEMNALIZAE PUTEA FACE O DEVIERE IN FORTA SI LA IMPACT NU ERA CABINA INTRA PILON SI MARFA. Graba si cred ca mai mult marfa pe care o cara , militia sa verifice ce facturi aveau pe marfa.  ☭  nevinovati trag tragedia. pacat de copil. SA-I FIE TARANA USOARA. Pentru restul e blestemul banului, a grabei, SI SA FIU SINCER SE PUTEA EVITA ACOLO CU BRIO. Graba si beuturica daca n-au facut astia analize.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei