Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2012 - Anul XVII, nr. 262 (5167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

De ieri

Ambulanţe SMURD la Fălticeni, Gura Humorului, Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei noi ambulanţe SMURD au fost date ieri în folosinţă la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, iar câte o autospecială va ajunge la Detaşamentul de Pompierii Fălticeni şi Gărzile de Intervenţie Gura Humorului şi Siret.

Cele trei ambulanţe, tip „B2”, încadrate cu trei paramedici pompieri (dintre care unul conducător auto) şi dotate cu aparatura necesară acordării primului ajutor medical calificat, au fost operaţionalizate în prezenţa prefectului judeţului, Florin Sinescu, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a şefilor mai multor instituţii judeţene, precum şi a primarilor din municipiile Suceava şi Fălticeni şi oraşele Gura Humorului şi Siret.

“Aceste ambulanţe vor deservi raioanele de intervenţie corespunzătoare subunităţilor de pompieri, respectiv o populaţie de aproximativ 200.000 de locuitori, şi vin în completarea celorlalte ambulanţe SMURD care funcţionează în cadrul detaşamentelor Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc”, a anunţat, ieri, şeful ISU Suceava, colonelul Ioan Burlui.

Noile autospeciale au fost achiziţionate prin POR – Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, iar fiecare dintre aceste ambulanţe complet echipate a costat aproximativ 335.000 de lei.

Şeful ISU Suceava a anunţat că în perioada următoare, prin acelaşi program, urmează să fie date în folosinţă alte două ambulanţe tip „B2”, care vor ajunge la Vicovu de Sus şi Solca, precum şi o ambulanţă tip „C1”. Aceasta din urmă este o unitate de terapie intensivă mobilă şi urmează a fi încadrată cu patru cadre, respectiv un medic şi un asistent medical (din cadrul UPU Suceava) şi doi paramedici pompieri (dintre care unul conducător auto) din cadrul ISU. Costul de achiziţei al acestei ambulanţe complet echipate a fost de 664.330 de lei.

 

ISU Suceava are propriul echipaj de scafandri

Tot ieri, la sediul ISU, a fost prezentată şi echipa de scafandri din cadrul Detaşamentului Suceava, echipă formată din patru scufundători. După o selecţie fizică riguroasă, cei patru pompieri aleşi să îmbrace costumul de scafandru au urmat cursuri de aproape două luni în Mangalia şi Constanţa, fiind pregătiţi de profesionişti în domeniu.

Echipamentul specific misiunilor scafandrilor a fost achiziţionat prin sprijinul Consiliului Judeţean Suceava.

„Printre echipamentele specifice intervenţiilor echipei de scafandrii se numără şi un sonar, care poate scana apele până la o adâncime de 45 de metri, al cărui cost de achiziţie a fost de aproximativ 10.000 de lei”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulanţe SMURD la Fălticeni, Gura Humorului, Siret.
 Vizualizări articol: 2523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.74/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 23 voturi
Ambulanţe SMURD la Fălticeni, Gura Humorului, Siret4.7523

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei