Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 oct 2012 - Anul XVII, nr. 231 (5136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie judecătorească

Primarul din Udeşti a primit o amendă administrativă după acuzaţiile de conflict de interese

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acuzaţiile de conflict de interese formulate de Agenţia Naţională de Integritate împotriva lui Săvel Botezatu, primarul comunei Udeşti, nu s-au dovedit foarte solide. Parchetul Curţii de Apel Suceava a ajuns la concluzia că o amendă administrativă în cuantum de 1.000 de lei este suficientă, dispunând scoaterea de sub urmărirea penală. Săvel Botezatu a fost nemulţumit şi de soluţia procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava şi a atacat-o în instanţă. Procesul care s-a derulat la Curtea de Apel Suceava s-a finalizat luni, când judecătorii au decis să respingă acţiunea primarului din Udeşti, astfel încât acesta a rămas cu sancţiunea administrativă. Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, drept la care Săvel Botezatu se gândeşte să apeleze. „Aşteptăm mai întâi motivarea instanţei şi abia apoi voi stabili de comun acord cu avocaţii mei dacă înaintăm recurs. Eu consider că nu am încălcat legislaţia şi ceea ce am făcut a fost corect”, a spus ieri primarul din Udeşti.

 

Ce acuzaţii i-a adus Agenţia Naţională de Integritate

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate spun că Săvel Botezatu a plătit din bani publici produse de carmangerie cumpărate de la propria firmă. ANI a ajuns la concluzia că Săvel Botezatu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă. Potrivit unui comunicat de presă remis acum câteva luni, există „indicii referitoare la posibila săvârşire de către Botezatu Săvel Viorel, primar al Comunei Udeşti, a infracţiunii de conflict de interese, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a avizat plata unor servicii de protocol în valoare totală de 21.388,3 de lei către SC Udeşteana SRL, societate în cadrul căreia deţine calitatea de asociat unic, iar soţia acestuia, Botezatu Elena, exercită funcţia de administrator”. Săvel Botezatu este primar la Udeşti din 17 iunie 2008, iar la SC Udeşteana SRL deţine calitatea de asociat unic din 1991. Pentru clarificarea situaţiei, cei de la ANI au cerut Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava să deruleze o anchetă şi să aplice şi măsuri complementare, mai exact să-i interzică lui Săvel Botezatu să mai ocupe o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data rămânerii definitive a raportului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Udeşti a primit o amendă administrativă după acuzaţiile de conflict de interese.
 Vizualizări articol: 1584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Primarul din Udeşti a primit o amendă administrativă după acuzaţiile de conflict de interese5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei