Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 sep 2012 - Anul XVII, nr. 226 (5131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Realizare

Prima turbină Rolls Royce vândută în România, asamblată de sucevenii de la Loial în cadrul unui proiect inedit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima turbină Rolls Royce vândută în România, turbină aidoma celor folosite la construirea avioanelor Boeing, va ajunge pe mâna specialiştilor firmei sucevene Loial, care vor avea o misiune inedită pe plan naţional: de a construi o unitate de cogenerare de ultimă generaţie pentru creşterea eficienţei energetice a tehnologiei de producere a hârtiei la cunoscutul producător în domeniu Pehart Tec din judeţul Alba.

Pentru acest proiect, în valoare totală de circa 44 de milioane de lei, având şi componenţa fonduri europene,firma suceveană a câştigat o licitaţie internaţională la care au participat firme puternice din Europa, dar şi din America de Nord.

Cei de la Loial au fost aleşi să efectueze această lucrare extrem de complexă, care se va întinde pe durata a 12 luni, întreaga operaţiune urmând să aibă loc la fabrica Pehart Tec din Petreşti -Sebeş.

 

Reprezentanţii Rolls Royce şi Centrax, la Suceava

În cursul zilei de ieri, la Suceava au venit reprezentanţii în România ai Rolls Royce şi Centrax, firma care este integratorul pe plan european al turbinelor renumitei mărci englezeşti, şi au semnat contractul cu cei de la Loial Impex, lucrările urmând a fi demarate în perioada următoare.

Turbina, de aproximativ nouă metri lungime, şase lăţime şi înălţime 10 metri, va fi trimisă la fabrica din Petreşti, acolo unde vor ajunge şi restul componentelor şi echipele de specialişti de la Loial.

Practic, turbina şi celelalte componente ale unităţii de înaltă tehnologie pe care o vor proiecta şi asambla cei de la Loial vor asigura o funcţionare mult mai eficientă şi economică a echipamentelor automatizate ale fabricii Pehart Tec, echipamente care funcţionează pe abur la anumiţi parametri (o anumită umiditate, saturaţie, etc.). 

Practic, explică directorul tehnic al firmei Loial, Iulian Dăscălescu, turbina respectivă nu va mai folosi drept combustibil kerosenul, aşa ca turbina de avion, ci gaz sub presiune de 20 barg. Gazele arse vor fi preluate de un cazan recuperator care va transforma căldura în aburi necesari funcţionării maşinilor pentru producerea produselor de hârtie „tissue” (prosoape şi batiste de hârtie, hârtie igienică).

Rolul firmei Loial este de a pune "cap la cap" întreg ansamblul de cogenerare. Să monteze un compresor de gaz care să asigure funcţionarea turbinei, un cazan recuperator care să crească eficienţa şi să conecteze toate instalaţiile beneficiarului de noua unitate care va funcţiona într-o clădire cât aproape un bloc de trei etaje.

Lucrarea este una extrem de complexă, iar cea mai mică diferenţă de parametri poate să ducă la pierderi de sute de mii de euro în numai câteva ore, din cauza rebuturilor de fabricaţie.

Pe lângă asigurarea cu abur necesar procesului tehnologic al hârtiei „tissue”, unitatea de cogenerare pe care o vor realiza specialiştii Loial Impex oferă beneficiarului şi independenţă de sistemul energetic naţional, producând atât energie termică, cât şi electrică. În practică, dacă se va întrerupe alimentarea cu energie electrică, fabrica Pehart Tec va putea să îşi asigure funcţionarea la parametri normali.

În plus, excedentul de căldură, nefolosit în procesul tehnologic, va trece printr-un răcitor care va produce apa răcită necesară în procesul tehnologic, fără a mai fi nevoie de sistemul de climatizare, reducând astfel costurile şi pe această linie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima turbină Rolls Royce vândută în România, asamblată de sucevenii de la Loial în cadrul unui proiect inedit.
 Vizualizări articol: 4261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 9 voturi
Prima turbină Rolls Royce vândută în România, asamblată de sucevenii de la Loial în cadrul unui proiect inedit4.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(27 sep 2012, 12:56:17
Iata o treaba serioasa . FELICITARI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei