NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
marţi, 21 aug 2012 - Anul XVII, nr. 194 (5099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5922 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Muzeul Bucovinei

Încasări de aproape 38.000 de lei, la Festivalul de Artă Medievală din Cetatea Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Bucovinei, principalul organizator al Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, ediţia a VI-a, a avut, în perioada 16-19 august, încasări de 37.970 de lei din vânzarea biletelor. 11.962 de oameni, plătitori de bilete, au ales să participe la evenimentele organizate în Muzeul Satului Bucovinean şi în Cetatea de Scaun a Sucevei.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, ne-a spus că numărul participanţilor la Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”Suceava, „o manifestare unică în peisajul evenimentelor culturale din Moldova”, a fost cu mult mai mare decât numărul plătitorilor de bilete, astfel că, la final, „putem afirma că acest eveniment a fost o reuşită din toate punctele de vedere, participanţii, publicul (11.962 de persoane) şi invitaţii noştri rămânând cu o impresie plăcută privind amploarea şi buna organizare a festivalului”.

 

Ursu: „Suntem foarte mulţumiţi că am depăşit obiectivul propus, de 10.000 de vizitatori”

„Numai la spectacolele de dimineaţă (n.r. - „Dănilă Prepeleac”, „Punguţa cu doi bani”, în interpretarea actorilor de la Teatrul pentru copii şi tineret „Vasilache” din Botoşani), organizate pentru cei mici, au fost prezenţi, în fiecare dintre cele patru zile ale festivalului, cel puţin câte 150 de copii”, a completat Emil Ursu. De mare succes s-au dovedit a fi şi momentele muzicale desfăşurate în Muzeul Satului Bucovinean (concertele susţinute de Grupul Lupus Dacus, Arad, Grupul de muzică veche „Truverii”, No’Mads şi Odyssey), precum şi spectacolele cu cai şi focuri (show cu cai - Vali Vasilescu Production, spectacolul pirotehnic pregătit de Asociaţia Gladius Dei – Sine Missione, dar şi spectacolul cu foc prezentat de trupa Hypnosis din Braşov).

„Pentru a răsplăti interesul arătat de suceveni şi oaspeţii lor pentru ceea ce s-a petrecut în aceste zile între zidurile Cetăţii de Scaun, cavalerii medievali le-au oferit în fiecare după-amiază drept bonus câte un spectacol-surpriză: lupte neregizate între păgâni şi creştini, lupta arcaşilor etc. Mediatizarea în Botoşani, Iaşi şi Neamţ a adus un număr mare de vizitatori din aceste judeţe, precum şi din Republica Moldova. Festivalul de Artă Medievală este un eveniment adresat publicului larg, cu momente pentru toate vârstele şi pentru toate gusturile. Suntem foarte mulţumiţi că am depăşit obiectivul propus, de 10.000 de vizitatori, la această ediţie a festivalului medieval”, a declarat directorul Ursu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încasări de aproape 38.000 de lei, la Festivalul de Artă Medievală din Cetatea Sucevei.
 Vizualizări articol: 1050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 8 voturi
Încasări de aproape 38.000 de lei, la Festivalul de Artă Medievală din Cetatea Sucevei3.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei