Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 aug 2012 - Anul XVII, nr. 184 (5089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Lucrări finalizate

Elevii din Zamostea şi Pătrăuţi încep anul şcolar în şcoli renovate capital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii din două unităţi de învăţământ din judeţul Suceava vor începe anul şcolar în spaţii de învăţământ noi, renovate capital, în care s-au investit sute de mii de euro.

Este vorba despre şcolile din Zamostea şi Pătrăuţi, care au fost recent finalizate, după ce lucrările s-au derulat cu dificultate şi unele probleme pentru mai bine de un an de zile.

La Zamostea şcoala este gata, însă finalizarea lucrărilor nu a fost deloc uşoară, având în vedere problemele care au apărut anul trecut, înainte de începerea cursurilor. La acea vreme, zeci de oameni din Zamostea, dar şi din alte localităţi au rămas fără banii munciţi în construcţii după ce firma care executa lucrările de reabilitare a şcolii din localitate a dispărut fără urmă de pe şantier.

Lucrările la această şcoală au demarat în luna aprilie a anului trecut şi trebuiau executate de către o firmă din Bacău, societate care a subcontractat însă execuţia unei alte firme din Iaşi. Aceasta din urmă a demarat lucrările, însă câteva luni mai târziu a abandonat şantierul, fiind de negăsit.

În cele din urmă situaţia a fost remediată, lucrările la şcoala din Zamostea au fost reluate şi recent s-au finalizat.

 

Zeci de lucrări de investiţii nefinalizate în judeţ

Şi la Pătrăuţi, lucrările de reabilitare a şcolii au început cu stângul, după acelaşi scenariu ca la Zamostea, adică societatea care a câştigat licitaţia pentru execuţie a subcontractat lucrarea unei alte firme, iar cercul vicios a continuat cu alte subcontractări. Aşa se face că în mai puţin de un an s-a ajuns la un număr nedefinit de intermediari. La Pătrăuţi, investiţiile la şcoală au fost estimate la peste 1,5 milioane de lei. Şi aici, în cele din urmă, după mai bine de un an de zile, lucrările au fost finalizate, iar acum şcoala este funcţională.

Acestea sunt două exemple de lucrări de investiţii începute şi finalizate în cele din urmă. La nivelul judeţului Suceava sunt însă începute, de ani buni, zeci de lucrări de renovare sau de construcţie de şcoli, în valoare de sute de mii de euro, care au rămas la stadiul de şantier, din lipsă de fonduri. Câteva exemple în acest sens ar fi Sala de Sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, extinderea corpului de clădire de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, campusul Liceului cu Program Sportiv, dar şi alte zeci de asemenea proiecte care nu au mai fost finalizate şi pentru care, la ora actuală, nu se văd şanse de finalizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii din Zamostea şi Pătrăuţi încep anul şcolar în şcoli renovate capital.
 Vizualizări articol: 1444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii din Zamostea şi Pătrăuţi încep anul şcolar în şcoli renovate capital5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei