Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 iun 2012 - Anul XVII, nr. 144 (5049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava... în rugăciune

Mii de pelerini, aşteptaţi astăzi şi mâine la cetatea Sfântului Ioan cel Nou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Mii de pelerinii, din întreaga ţară, sunt aşteptaţi astăzi şi mâine la cetatea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, pentru două zile de rugăciune, de Sânziene.

Astăzi, la ora 5:30, sfintele moaşte vor fi scoase din Catedrala arhiepiscopală de un sobor de preoţi pentru a fi aşezate într-un baldachin din curtea mănăstirii.

La ora 18:00, în curtea mănăstirii, ÎPS Pimen va săvârşi slujba Privegherii, urmând ca duminică, la ora 9:00, să înceapă Sfânta Liturghie, urmată, la ora 11:00, cu procesiunea pe străzile Sucevei.

La Sfânta Liturghie va participa un impresionant sobor de preoţi, în frunte cu importante feţe bisericeşti, invitate special pentru hramul Sucevei, PS Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

 

Pelerinaj cu moaştele şi popas la şapte biserici din municipiu

După Sfânta Liturghie, în jurul orei 11:00, urmează pelerinajul cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava pe următorul traseu: Catedrala arhiepiscopală din Suceava, Biserica „Învierea Domnului”, Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”, Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Mirăuţi, Biserica „Sfântul Dumitru”, Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”, Catedrala „Naşterea Domnului”, Biserica „Naşterea Maicii Domnului” şi, din nou, Catedrala arhiepiscopală din Suceava.

Racla cu Sfintele Moaşte va sta în curtea mănăstirii până duminică noapte, pentru ca toţi credincioşii, atât pelerinii veniţi din ţară, cât şi credincioşii din Suceava, să se poată închina Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

 

„Sfântul Ioan a primit de la Dumnezeu cununa cea neveştejită a împărăţiei vieţii veşnice”

Preotul Dragoş Buta, consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a spus că sărbătoarea de pe 24 iunie, „Sărbătoarea Aducerii moaştelor Sfântului Ioan cel Nou la Suceava, este amintită de la mutarea sfintelor sale moaşte din Biserica Mirăuţi la Catedrala arhiepiscopală din Suceava, în anul 1589. Prin suferinţele trecătoare, prin moartea mucenicească, Sfântul Ioan, mărturisitorul lui Hristos, a primit de la Dumnezeu cununa cea neveştejită a împărăţiei vieţii veşnice. În fiecare an, sărbătoarea Aducerii moaştelor Sfântului Ioan cel Nou a adunat în jurul sfintelor moaşte ale Sfântului zeci de mii de pelerini din Suceava, Maramureş, dar şi din alte colţuri ale ţării”. 

 

Apă, sarmale şi cozonac pentru pelerini

Încă de aseară, mai multe grupuri de pelerini din Maramureş, Iaşi, Bacău, Buzău au ajuns la Suceava, pentru a se închina Sf. Ioan cel Nou şi pentru a participa la slujbele speciale care vor avea loc la mănăstire.  

Pelerinii vor fi ospătaţi cu sarmale şi cozonac de post. Credincioşii vor primi şi sticle cu apă, mai ales că şi în perioada următoare temperaturile ridicate se vor păstra la Suceava. În cazul în care va ploua, părintele arhimandrit Vartolomeu Chira, stareţul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, ne-a spus că mănăstirea poate să-i adăpostească pe pelerinii care nu au unde să doarmă peste noapte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de pelerini, aşteptaţi astăzi şi mâine la cetatea Sfântului Ioan cel Nou.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Mii de pelerini, aşteptaţi astăzi şi mâine la cetatea Sfântului Ioan cel Nou5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ??? trimis de
(23 iun 2012, 14:24:26
Si unde ziceati ca e CETATEA asta, "Sf. Ioan cel Nou"?
2.   Comentariu trimis de
(23 iun 2012, 20:08:04
daca niste oase ciopartite de acum sute sau mii de ani iti pot rezolva problemele...e clar ca trebuie sa ai credinta
3.   ROMANIA ORTODOXA trimis de
(23 iun 2012, 20:45:22
Există o „Europă” ortodoxă din Cipru până la Vladivostol, care nu a cunoscut Renaşterea, unde totul se întâmplă prin prisma raporturilor personale, unde elitele sunt o caricatură care ţin partea statului , unde a construi ceva cu “celălalt”, cu cetăţeanul necunoscut, nu are sens. Noi nu am cunoscut Renaşterea. Istoria noastră nu a produs conştiinţe individuale. Structura noastra mentală a rămas cumva atrofiată, focalizată pe problemele de moment.Si oamenii in loc sa-si gaseasca puterea si destinul in propria vointa si constiinta si le gasesc in biserica.
3.1  RE: ROMANIA ORTODOXA trimis de
(23 iun 2012, 21:26:46
Vladivosto???? KKKKKKKKKKKKKKKKKKK

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei