Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 oct 2010 - Anul XV, nr. 245 (4536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Dornenii, „scoşi din glod” de drumul Panaci-Bilbor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările la un nou drum de legătură cu Ardealul sunt aproape de final. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi deputatul PD-L de Suceava Dumitru Pardău au inspectat, sâmbătă, stadiul noii rute auto Suceava-Harghita: drumul Panaci-Bilbor.

Potrivit estimărilor constructorilor - Conbucovina, Civica, Eurostrade, primul tronson de drum betonat, în lungime de 22 de kilometri, va fi recepţionat în două, trei săptămâni, după ce vor fi montaţi parapeţii metalici şi va fi finalizat marcajul. Drumul betonat se opreşte în satul Drăgoiasa, urmând ca restul de 9 kilometri până la graniţa cu Harghita să fie construit anul viitor, cu finanţare guvernamentală.

Costul celor 22 de kilometri de drum betonat Şaru Dornei – Panaci – Drăgoiasa se ridică la aproape 10 milioane de euro, finanţare din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a arătat că, prin darea în folosinţă a acestui drum, distanţa dintre Bazinul Dornelor şi Ardeal  - Topliţa prin pasul Bilbor va fi scurtată cu circa 90 de kilometri, iar de la Vatra Dornei la Bucureşti ruta auto va fi mai scurtă cu 110 km.

 

Proprietarii de terenuri, sfătuiţi de Flutur să nu vândă „pe nimic”

„Oamenii sunt bucuroşi că i-am scos din glod. Este o investiţie extrem de importantă pentru această zonă, deoarece drumul Vatra Dornei - Topliţa va face legătura cu autostrada Transilvania, pe aici se va putea merge atât spre Bucureşti, cât şi spre Budapesta. Această zonă are un potenţial uriaş, deja o nouă fabrică de apă minerală a apărut, este o zonă schiabilă, este interesantă şi pentru dezvoltatorii imobiliari. Sfătuiesc proprietarii de terenuri să nu se grăbească să-şi vândă pământurile pe nimic, deoarece preţurile vor creşte”, a spus Flutur.

Acesta a mai amintit că iniţiativa de construire a acestui drum a aparţinut deputatului Dumitru Pardău, care în ciuda dificultăţilor nu a abandonat şi a urmărit punerea în practică a proiectului.

La rândul său, Dumitru Pardău a afirmat că a fost vorba despre o promisiune electorală făcută dornenilor în campania electorală din 2004, pe care a reuşit să o respecte datorită ajutorului dat de Flutur, atât pe vremea când a fost ministru al Agriculturii, cât şi acum, ca preşedinte al Comitetului Regional de Evaluare Strategică şi Corelare (CRESC) Nord-Est, când a aprobat finanţarea proiectului cu bani europeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dornenii, „scoşi din glod” de drumul Panaci-Bilbor.
 Vizualizări articol: 3153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.85/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 13 voturi
Dornenii, „scoşi din glod” de drumul Panaci-Bilbor2.8513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei