Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2008 - Anul XIII, nr. 18 (3699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

Onofrei îi apostrofează pe primarii care nu vor să acceseze fonduri nerambursabile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, s-a declarat nemulţumit de lipsa de interes din partea unor primari din judeţ pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile. Onofrei a spus că începând din 3 martie 2007, primăriile sucevene au posibilitatea să solicite, prin intermediul Agenţiei SAPARD, fonduri pentru dezvoltare rurală. El a arătat că începând cu această dată devine operaţională una din măsurile programului Fondul European de Dezvoltare Rurală, prin care se vor finanţa proiecte pentru dezvoltarea satelor prin îmbunătăţirea serviciilor şi punerea în valoare a moştenirii rurale.

Onofrei a precizat că, până în momentul de faţă, doar 28 din cele 98 de localităţi rurale au proiecte care pot fi depuse spre a fi finanţate prin acest program.

Prefectul de Suceava a precizat că nu înţelege de ce primarii nu se preocupă mai mult pentru atragerea de fonduri, în condiţiile în care cofinanţarea acestora ar presupune alocare de fonduri foarte puţine, sau deloc.

„Rămâne surprinzător de ce unele primării refuză banii cu care îşi pot dezvolta localitatea. Noi vom trimite o circulară către toate primăriile pentru a informa despre posibilitatea de a accesa fonduri prin acest program”, spune Orest Onofrei.

 

”Primarii nu accesează fonduri europene pentru că ar avea răspunderi mai mari”

El a adăugat că până pe data de 3 martie a.c., primarii suceveni pot lua legătura cu specialişti ai Agenţiei SAPARD Iaşi pentru a primi informaţii legate de modul în care pot fi întocmite proiectele de finanţare, astfel încât acestea să aibă şanse de a fi finanţate.

„Cerem primarilor să fie atenţi, pentru că au calculatoare, şi să nu le ţină ca mobilier. Ei trebuie să intre pe site-urile instituţiilor care se ocupă cu finanţări, să facă proiecte, să le facă cum trebuie şi să ceară şi ajutor. De asemenea ei pot să ceară ajutor gratuit de la Consiliul Judeţean, Prefectură, sau pot să-şi angajeze firme de consultanţă care pot şi ştiu cum se face un proiect şi pot să-l ducă şi până la capăt. Nu se pot face proiecte după ureche, pentru că dacă îl faci aşa iese ca după ureche, adică prost”, spune Onofrei.

Nu în ultimul rând, el consideră că unii primari sunt reticenţi în a atrage fonduri europene pentru localităţile pe care le conduc, deoarece acest lucru ar însemna o responsabilitate mai mare, şi ar trebui să dea socoteală pentru modul în care sunt cheltuiţi banii.

„Probabil unii nu ştiu să facă proiecte, alţii nu au pe cineva care să-i ajute. Iar la unii primari există o reticenţă pentru că aceste proiecte ar presupune răspundere. Şi decât să răspundă, mai bine nu fac nimic. Din păcate, dacă lucrurile rămân aşa, vom avea o dezvoltare disproporţionată a localităţilor”, a încheiat Onofrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei îi apostrofează pe primarii care nu vor să acceseze fonduri nerambursabile.
 Vizualizări articol: 1399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Onofrei îi apostrofează pe primarii care nu vor să acceseze fonduri nerambursabile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fanica,baiat de gospodar! trimis de
(23 ian 2008, 11:31:12
Anuntati-l si pe primarul de la Horodnic de jos ca indata iese la pensie de la primarie si nu a facut nimic pentru comuna aceasta.Ar trebui impinsi de la spate de activisti de partid ca pe vremea comunistilor,vinovati sunt si cei de la cons.judetean si prefectura ca nu-i pun la treaba iar lor le trece mandatul,isi rezolva problemele personale(unde este as) iar prostii rag in fata primariei.
2.   PROBLEMA trimis de
(23 ian 2008, 11:51:28
domnule draga , sa faci un proiect trebuie sa stii si sa citesti , dar de unde ca primarul din MOARA sta cam prost la acest capitol ha ha ha ........
3.   Aveti dreptate trimis de
(23 ian 2008, 12:25:39
asa este domnule OSAMA , si eu cand am avut nunta si am fost la cununie primarul s-a facut de rahat dar tare il amuza faptul ca noi radeam , poate credea ca-i de bine...................
4.   La fel si radauti trimis de
(23 ian 2008, 13:52:42
domnule primar frunza..de ce nu luati fonduri nerambursabile si in orasul radauti si sa asfaltati strazile de langa fabrica de spirt?poate nu cunoasteti zona?nu stiti ca radautiul nu are retea de canalizare completa si de apa?ca sunt si multi oameni care nu stiu cei aia apa trasa acasa si sa nu cari cu galeata?suntem in 2008.el indata iasa la pensie(primarul)si-l doare in 14 de restul radautiului...stii sa-ti faci propriul cartier doar...rusine...
4.1  RE: La fel si radauti trimis de
(23 ian 2008, 23:38:19
ai dreptate,emanuel
5.   PUTORI COMUNISTE trimis de
(23 ian 2008, 14:36:51
Ar trebui de schimbat criteriu de salarizare la primari; pentru ca or fac treaba ori nu fac luna trece malaiu vine. Sa li se dea salar in functie dupa cum muncesc ,dar sant multi primari ramasi de pe timpul comunistilor, sau cu mentalitati comuniste si fac daca li se transmite de la judeteana de partid, daca na-u plan la strans oua de la populatie ca inainte, stau si se scarpina toata ziua la o..a. Ar trebui ca inaite de as depune candidatura de primar sa dea cateva teste de mananger.
5.1  RE: PUTORI COMUNISTE trimis de
(23 ian 2008, 17:24:42
cred ca ar trebui sa ne trezim odata din somnul cel adinc

primarii incapabili trebuie da-ti afara din functii.Nu sintem obligati sa-i lasam pina la sfirsitul mandatului ,ar trebui sa invatam sa fim mai putin toleranti.AM INDURAT DESTULE ESTE TIMPUL SA TRAIM MAI DEMN
6.   LIMPEZIREA MINTII D-LUI ONOFREI trimis de
(23 ian 2008, 17:48:07
adevarata problema este

UNIUNEA EUROPENA DUPA CE ALOCA FONDURILE PENTRU DEZVOLTARE TRIMITE COMISARI EUROPENI CARE CONTROLEAZA CUM AU FOST FOLOSITE ACESTE FONDURi

Alesi nostri vor cit mai multe fonduri, dar fara control.Aici e problema D-le ONOFREI
7.   Pasarela de la scheia trimis de
(23 ian 2008, 17:53:07
INDURA-TE DOM' PREFECT SI PUNE-O VORBA BUNA CATRE CEI DE LA DRUMURI NATIONALE

SA REPARE BUCATA AIA DE DRUM!

TE RUGAM FRUMOS!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă 4 porţii - 35 minute 800g ciuperci proaspete250g piept de porc afumat1 ceapă mare1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel3 linguri ulei50g parmezan200g mălai± sare, piper Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă... Citeşte