Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 oct 2007 - Anul XII, nr. 241 (3616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scandalul Remeş

Liberalii suceveni „înfierează” comportamentul DNA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Scandalul iscat în jurul fostului ministru liberal al agriculturii, Decebal Traian Remeş, cercetat de procurorii anticorupţie pentru primire de foloase necuvenite, a stârnit reacţia celor din organizaţia judeţeană a PNL.

Liderul judeţean al liberalilor, Ion Lungu (foto), apreciază că la mijloc „este clar o lucrătură”, cel mai probabil a celor de la DNA, şi că de fapt ţinta a fost denigrarea PNL şi a guvernului Tăriceanu într-o perioadă extrem de importantă pentru scena politică românească, într-o perioadă în care se anunţase majorarea pensiilor, a subvenţiilor în agricultură şi bugete consistente pentru anul 2008.

„Remeş este o problemă colaterală. Problema de fond este până la urmă bătălia politică, pregătirea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare extrem de importante pentru scena politică românească, pentru că funcţie de aceste alegeri se vor poziţiona partidele pentru viitoarele alegeri la fel de importante, mă refer la cele locale şi parlamentare. Ţinta a fost PNL şi Guvernul Tăriceanu”, a spus Lungu.

El s-a arătat indignat de modul în care s-a acţionat în cazul lui Remeş, constatând că, din păcate, „în România nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie”. Preşedintele a făcut referire la filmul difuzat de postul public de televiziune prin care Remeş a fost „executat” într-o manieră care aminteşte de practicile comuniste.

„Lucrul cel mai trist este că ne întoarcem în perioada comunistă când dreptatea şi justiţia se făceau la televizor, şi nu în instanţă. Pe vremuri se făceau procese ale persoanelor care aveau probleme cu justiţia în cantine,  în mijlocul oamenilor muncii, şi acolo se împărţea dreptatea şi nedreptatea. Cam acolo ne-am întors şi astăzi. Cea care trebuie să spună că o persoană este vinovată sau nu este instanţa. Din păcate, aceste lucruri astăzi nu funcţionează”, a mai spus Lungu, care a adăugat că Remeş a procedat corect dându-şi demisia.

Steiciuc vede aproape ziua când cei care fac altfel de politică decât cea a lui Băsescu vor merge la canal

La rândul său vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, consideră că maniera în care s-a procedat în cazul lui Decebal Traian Remeş reprezintă „o gravă palmă dată pe obrazul justiţiei prin DNA”. Filmul prezentat la televiziune, a arătat Steiciuc, a fost difuzat clar cu scopul de a manipula opinia publică şi de a distruge PNL.

„Remeş a procedat corect că a demisionat şi să fie judecat de cei care trebuie să-l judece, dar DNA nu are voie să ajungă un instrument de poliţie politică, ca în perioadele comuniste, staliniste, bolşevice. Acestea sunt mijloace de a influenţa populaţia, de a manipula şi de a distruge adversarii politici. De aici şi până la a merge să facem un nou canal pentru că facem altfel de politică este doar un pas”, a spus Steiciuc.

El s-a arătat indignat de faptul că în România nu se judecă cu aceeaşi măsură, precizând că dacă s-ar face aşa, atunci şi preşedintele ţării ar trebui să demisioneze din funcţie, ca Remeş.

„Dacă ar fi să judecăm cu aceeaşi măsură, Băsescu ar trebui să facă acelaşi gest pe care l-a făcut Remeş după ce au fost prezentate pe post furişările făcute în casa de pe Mihăileanu, după ce anunţase că o va da înapoi. Dar lui Băsescu i se permite să mintă”, a menţionat vicepreşedintele PNL Suceava.

El este convins că DNA se află sub comandă politică, iar oameni ai preşedinţiei şi ai PD nu fac decât vendetă politică. „Ştiu din surse sigure că corpul de control al primului ministru a trimis nenumărate dosare către DNA spre a fi anchetate, dar nu se vorbeşte despre ele pentru că personajele nu sunt interesante din punct de vedere politic. Nici nu au ajuns să fie închise cercetările penale, dar pentru un rachiu şi un caltaboş care pot să nu fie adevărate, cu asta poţi să manipulezi opinia publică”, a încheiat Steiciuc.

Senatorul Prodan crede că scenariul din aceste zile a fost copt de Băsescu, la Neptun, în prezenţa unor lideri ai PSD

Senatorul PNL de Suceava Tiberiu Prodan a declarat că scenariul care a fost scos pe piaţă în aceste zile a fost copt de şeful statului în august, la Neptun, în prezenţa unor membri din conducerea PSD.

„Atunci când discutam despre ce va urma în momentul când PD a plecat de la guvernare, am spus că cel care este vizat este PNL. Viţelul care trebuie sacrificat de Paşte este PNL. Tot acest scenariu care s-a întâmplat în aceste zile, este un scenariu gândit la Neptun, la care pot să vă spun că au participat la acele negocieri din august inclusiv membri din conducerea PSD”, a declarat Prodan.

Decebal Traian Remeş a demisionat din funcţie joi dimineaţă la solicitarea premierului Călin Popescu Tăriceanu. TVR 1 a difuzat, miercuri seară, mai multe înregistrări, audio şi video, cu Ioan Avram Mureşan şi Decebal Traian Remeş, din care reiese că ministrul Agriculturii ar fi primit un plic, în care se presupune că s-ar fi aflat suma de 15.000 de euro. Remeş este cercetat de procurorii anticorupţie pentru primire de foloase necuvenite.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii suceveni „înfierează” comportamentul DNA.
 Vizualizări articol: 777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii suceveni „înfierează” comportamentul DNA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează