Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 oct 2007 - Anul XII, nr. 231 (3606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Blocaj rutier”

Hermeniuc, agentul haos din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Bătaia de joc la adresa sucevenilor, nevoiţi să parcurgă zilnic străzile „accidentate” de lucrările de reabilitare la reţeaua de termoficare a oraşului, continuă. Sucevenii care circulă, de obicei, pe strada Tipografiei, din zona centrală a municipiului, au avut, luni dimineaţa, neplăcuta surpriză să constate că strada fusese închisă. Culmea este că despre amplasarea panourilor societăţii Test Prima Suceava, firma care efectuează lucrările în această zonă, în mijlocul străzii menţionate nici Primăria Suceava nu ştia nimic.

Decizia de a restricţiona traficul pe strada Tipografiei a fost luată de şeful Poliţiei Rutiere Suceava, comisar şef Laurenţiu Hermeniuc (foto). Potrivit acestuia, aflându-se în zonă, într-o „verificare de rutină” a traficului din Suceava, a constatat că echipele de muncitori Test Prima ajunseseră cu lucrările până în dreptul străzii Tipografiei, îngreunând circulaţia autovehiculelor.

„I-am spus şefului de echipă că ar fi mai bine să închidă strada din cauza lucrărilor. Nu mă aşteptam ca până la ora 11.00, strada să fie totuşi închisă”, a declarat comisarul Hermeniuc, încercând să explice de ce nici reprezentanţii Primăriei nu ştiau nimic despre închiderea străzii şi de ce, în zonă, nu era nici un agent care să fluidizeze traficul.

Este imposibil de stabilit cui îi aparţine, de fapt, decizia de a închide traficului rutier strada Tipografiei. Luaţi la rost, abia în jurul prânzului, de reprezentanţii Primăriei, administratorii societăţii Test Prima s-au apărat spunând că nu au făcut decât să continue lucrările, şi aşa întârziate, chiar dacă acest lucru a implicat blocarea unei străzi.

„Se pare că nici Termica, societatea care este beneficiarul direct al acestor lucrări, nu este foarte atentă la rezolvarea acestor situaţii. În şedinţele pe care le vom avea cu reprezentanţii firmelor care lucrează la reţeaua de termoficare, Primăria va solicita, din nou, un grafic anticipat al lucrărilor, pentru ca să nu se mai creeze astfel de situaţii”, a declarat viceprimarul Angela Zarojanu.

Test Prima a fost amendată cu 819 lei, de Poliţia Rutieră

Închiderea inopinată a străzii Tipografiei a creat haos în zonă, această arteră fiind singura variantă de a ieşi în bulevardul Ana Ipătescu pentru şoferii care circulă pe strada Alexandru cel Bun şi care doresc să evite aglomeraţia de pe strada Mitropoliei. Aglomeraţia de pe această arteră este la ordinea zilei din cauza aceloraşi lucrări la reţeaua de termoficare, dar şi a semaforului nemodernizat din intersecţia strada Mitropoliei cu bulevardul Ana Ipătescu. Luni dimineaţă, şoferii care s-au deplasat pe strada Samoil Isopescu, fără să ştie de închiderea străzii Tiopgrafiei, au fost nevoiţi să revină pe strada Alexandru cel Bun şi să aleagă varianta „aglomerată” pentru a ajunge în bulevard.

„Agentul rutier a stat în intersecţie (n.r. strada Mitropoliei cu bulevardul Ana Ipătescu) între orele 12.00 şi 13.00, cred”, a precizat comisarul Hermeniuc.

Evident, insuficient, de vreme ce coada la semafor se întindea, luni, la prânz, până în zona Restaurantului Brădet. Poliţia Rutieră a luat totuşi o măsură, „în baza legii”, Test Prima fiind sancţionată cu 21 de puncte de amendă, mai exact cu 819 lei, pentru semnalizarea necorespunzătoare a lucrărilor efectuate în zonă. Haosul de pe străzile Sucevei, creat din cauza deciziilor Poliţiei Rutiere, despre care Primăria a aflat cu întârziere, va continua şi astăzi pentru că lucrările pe strada Tipografiei nu au fost finalizate. Graficul de lucrări al firmelor ce reabilitează reţeaua de termoficare rămâne o necunoscută, iar închiderea arterelor din Suceava va continua să îi ia prin surprindere pe suceveni.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hermeniuc, agentul haos din Suceava.
 Vizualizări articol: 1608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Hermeniuc, agentul haos din Suceava4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează