Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iun 2012 - Anul XVII, nr. 131 (5036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Splendoare pe zgură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În chiar ziua startului în campionatul european să-l lăsăm să înceapă liniştit, că prilej să-l întoarcem pe toate feţele vom tot avea. Până la splendoarea în iarbă care va fi la Wimbledon, să ne îndreptăm către cea din zgura de la Roland Garros. L-am văzut iarăşi pe Djokovic pus cu spatele la zid şi degeaba. Tsonga a avut patru mingi de meci, dintre care două legate. Djokovic nu mai pare chiar aşa impenetrabil, a mai arătat-o de-a lungul turneului, dar felul în care a putut juca tocmai acele mingi de meci pentru adversarul său mă face să enunţ următorul paradox: pentru a-l învinge pe Djokovic nu trebuie să-ţi procuri mingi de meci!

Dincolo, în celălalt sfert, Federer a fost chinuit rău de Del Potro, care a avut două seturi la zero! Evoluţia scorului a fost diferită faţă de Djokovic, totuşi exact în acelaşi moment favoriţii erau conduşi cu 2-1 la seturi. A fost singurul punct de intersecţie, căci şi în continuare lucrurile au curs diferit. Pentru Federer a fost floare la ureche, Del Potro resimţind dureri la piciorul protejat (sau poate asta a fost o acoperire perfectă pentru o condiţie fizică aproximativă), în timp ce pentru Djokovic a urmat un set uriaţ, cu acele mingi de meci salvate, pentru ca în decisiv să domine mai ales mental.

În ziua următoare a mai rămas doar unul. Unul, unicul, Nadal. Din trei tenismeni fără set pierdut până în sferturi, toţi spanioli, doar el a păstrat trendul. Mărturisesc că nu mă aşteptam. Almagro mi se părea ceva mai copt, poate chiar este, dar iată că nu pentru Nadal. În ultimul sfert de finală s-a spart monolitul celor patru granzi, care de fapt sunt doar trei, fiindcă Murray e doar un fel de uzurpator la podium. Ferrer a pierdut un set, dar el va fi un adversar mult mai incomod pentru Nadal decât ar fi fost scoţianul. Poate n-o să-l bată, că nu-l mai poate prinde în starea aia de epuizare de la sfârşitul anului trecut, dar măcar un set să-i ia, să-l convingă pe celălalt finalist, care-o fi el, că se poate.

La feminin nu cunosc decât numele unei finaliste, Sara Errani, care vrea să meargă pe poteca deschisă de Schiavone. Micuţa italiancă a trecut de vânjoasa Stosur şi aşteaptă să-şi cunoască adversara, Şarapova sau Kvitova. Sper să fi trecut rusoaica, ea având nevoie doar de accederea în finală pentru a redeveni prima în clasamentul WTA. Mai ales că se pliază perfect pe titlul acestor rânduri...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Splendoare pe zgură.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Splendoare pe zgură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei