Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 dec 2014 - Anul XIX, nr. 290 (5799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

Expoziţie de icoane, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din municipiul Suceava s-a deschis marţi, în ziua închinată în calendarul creştin ortodox Zămislirii Sf. Fecioare Maria de către Sf. Ana, o expoziţie de icoane, organizată de Şcoala de Arte „Ion Irimescu” din cadrul Centrului Cultural Bucovina.

 

34 de icoane pe sticlă expuse pe şevalete

Cele 34 de icoane pe sticlă, expuse pe şevalete, au fost realizate sub îndrumarea artistei plastice Viorica Moruz, de următorii cursanţi ai secţiei de Arte decorative:Irina Alexa, Cecilia Amariei, Clara Avram, Elena Bădăluţă, Ecaterina şi Ştefania Brăteanu, Maria Burciu, Nicoleta Cazacu, Sofia Chilariu, Ana Cîrlioru, Anastasia Cobaschi, Maria Cozma, Carla Doboşeriu, Ilinca Dominte, Iulia Donisă, Narcisa Frozinschi, Antonie Grigoraş, Rodica Iacobescu, Andrei Irimia, Cătălin Iovu, Andreea Iwanuşesi, Loredana Lupaşcu, Teodora Maxim, Bianca Mirăuţă, Răzvan şi Şerban Orza, Ingrid Popescu, Viorica Semeniuc, Hannah Shlosberg, Maruca Stanciu, Mariana şi Mircea Tofan, Lia Vieru şi Bia Voicu.

Aşa cum a spus la deschidere în calitate de gazdă consultantul artistic Gabriela Teişanu, „o expoziţie de icoane este cum nu se poate mai bine-venită pentru întâmpinarea sărbătorii Naşterii Domnului”.

 

Expozanţii au primit „Diplome de participare” şi le-au urat în cor tuturor „Sărbători fericite!”

Artista plastică Viorica Moruz, care a spus că autorii lucrărilor sunt de vârste diferite, a remarcat faptul că cei aflaţi la început de drum „au reuşit să depăşească momentele de emoţie şi stângăcie”, iar „rezultatul este cel care se vede pe şevalete”.

Viorel Varvaroi, managerul Centrului Cultural Bucovina, i-a felicitat de expozanţi pentru efortul depus şi şi-a exprimat speranţa că va avea prilejul să participe şi la expoziţiile lor personale. Totodată el a subliniat faptul că Centrul Cultural Bucovina va asigura în continuare condiţiile optime pentru buna desfăşurare a activităţii Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava.

Şi Ion Băiţan, directorul şcolii, care a felicitat „echipa minunată” care a realizat expoziţia, a evidenţiat calităţile de pedagog ale prof. Viorica Moruz („care lucrează cu copii de la suflet la suflet”), a apreciat evenimentul ca fiind „o reuşită” şi i-a încurajat pe expozanţi să participe la expoziţii şi concursuri la nivel naţional.

Expozanţii, care au primit „Diplome de participare”, au făcut fotografii de grup împreună cu profesoara lor şi cu organizatorii evenimentului şi le-au urat în cor tuturor celor care au participat la vernisaj „Sărbători fericite!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţie de icoane, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene.
 Vizualizări articol: 1324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Expoziţie de icoane, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei