Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 dec 2014 - Anul XIX, nr. 290 (5799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campanie publică

„Intoleranţa te afectează şi pe tine!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia „Asistenţă şi programe pentru dezvoltare durabilă - Agenda 21” organizează, în perioada 3-12 decembrie, campania publică de combatere a discursului instigator la ură cu genericul „Intoleranţa te afectează şi pe tine!”.

Campania se derulează în Bucureşti, Cluj-Napoca, Drobeta-Turnu Severin, Gura Humorului, Suceava, Tulcea, Turda şi este realizată de funcţionari publici din 20 de instituţii, autorităţi publice şi voluntari - reprezentanţi ai unor ONG-uri din Bucureşti şi din judeţele Cluj, Mehedinţi, Suceava şi Tulcea.

Activitatea face parte din proiectul „Transparenţă şi calitate în administraţia publică prin social media”, finanţat prin granturile SEE 2009-2014, programul Fondul ONG în România, proiect coordonat de Asociaţia „Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă - Agenda 21”, în parteneriat cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Derulată în contextul mai larg al înregistrării în mod continuu, în ultimii ani, a unor situaţii de violare a drepturilor fundamentale ale omului, care se manifestă prin atacuri verbale şi fizice asupra grupurilor minoritare, a imigranţilor sau asupra organizaţiilor ce apără drepturile omului în Europa, campania îşi propune să conştientizeze publicul larg asupra consecinţelor discursului instigator la ură care se asociază cu fenomene precum intoleranţa, discriminarea, excluziunea sociala şi incită la propagarea unor stereotipuri negative la adresa unor persoane sau grupuri de persoane.

Pentru a contracara aceste aspecte, EEA şi Norway Grants şi-au alăturat forţele Consiliului Europei pentru a sprijini Mişcarea No Hate Speech (împotriva discursului instigator la ură).

Produsele campaniei, realizate de instituţiile şi organizaţiile neguvernamentale partenere (stikere, filme, postere, pliante, flyere, felicitări, calendare) vor fi postate pe site-urile şi paginile Facebook ale instituţiilor şi asociaţiilor partenere. Campania, în care sunt implicate la nivel naţional cca. 5.000 de persoane (politicieni, funcţionari publici, elevi şi studenţi) se derulează şi în cadrul unor dezbateri, activităţi stradale, concursuri de afişe etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Intoleranţa te afectează şi pe tine!”.
 Vizualizări articol: 1083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Intoleranţa te afectează şi pe tine!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei